Pakistan: Dünya Afganistan'daki Yeni Gerçekliği Tanımalı

TAKİP ET

Dünya Afganistan'ı ele geçiren Taliban yönetimini insan hakları konusunda baskı altına almaya çalışırken Pakistan'dan aksi bir çıkış geldi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares'in gerçekleştirdiği ziyaretin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, "Afganistan’da yeni bir gerçeklik var. Dünya bu gerçekliği tanımalı ve etkileşim kurmalı. Seçeneklerinizi tartın ve en iyi yolun ne olduğuna karar verin" dedi.

Uluslararası toplumun Afganistan'ı yalnızlaştırmak yerine ilişkiler kurması gerektiğini söyleyen Kureyşi, Afganistan'ın uluslararası camiadan izole edilmesinin istenmeyen ciddi sonuçlara neden olabileceğini belirtti.

Tehdit, baskı ve zorlamaya dayalı yaklaşımların işe yaramadığını belirten Kureyşi, Afganistan'ın izole edilmesinin Avrupa birliği ve bölge ülkeleri için fayda sağlamayacağını söyledi.

Taliban'ın kurduğu hükümetin tanınmasına yönelik aceleci davranmak için bir gereklilik olmadığını belirten Kureyşi, Afganistan'da insani kriz yaşanmasının önüne geçilmesine konsantre olunması gerektiğini vurguladı.

Pakistan Dünya Afganistan'daki Yeni Gerçekliği Tanımalı