Pakistan TikTok'u 'Ahlaksız' İçerikler Nedeniyle Yasakladı

TAKİP ET

Pakistan'da TikTok, 'ahlaksız' ve 'uygunsuz' içerikler nedeniyle yasaklandı.

Tiktok'un kullanıcıların verilerini kopyaladığı ve bilgileri Çin devleti ile paylaştığı iddiaları pek çok ülkenin güvenlik gerekçesiyle TikTok uygulamasına şüpheyle bakmasına neden olmuştu ve bazı devletler TikTok'u yasaklamaya karar verdi. TikTok'u yasaklayan ülkeler arasına Çin ile iyi ilişkilere sahip olan Pakistan da katıldı.

Ancak Pakistan'ın uygulamayı yasaklama sebebi diğer ülkelerden biraz farklı. Diğer ülkeler daha çok güvenlik gerekçesiyle veya Çin ile ilişkilerinden dolayı uygulamayı yasaklarken Pakistan, ahlak kurallarına aykırı ve uygunsuz içerik bulunduğuna dair Pakistan halkı tarafından çok sayıda şikayet geldiği için kapattığını açıkladı.

Pakistan Telekomünikasyon Kurumu (PTA) tarafından yapılan açıklamada, "TikTok'ta sürekli olarak yayınlanan içeriklerin niteliği ve şikayetleri göz önünde bulundurarak, uygulamaya son bir uyarı yayınladı. Çevrimiçi olarak kanunsuz içeriklerin proaktif bir şekilde denetlenmesi için etkili bir mekanizmanın geliştirilmesi için yetkililere süre tanındı. Uygulama talimatlara uymakta başarısız oldu ve bu nedenle Pakistan’da TikTok uygulamasının engellenmesi için talimat verildi" ifadeleri kullanıldı.

PTA ayrıca, TikTok’la anlaşmaya açık olduğunu ve TikTok tarafından yasadışı içeriklerin engellenmesi yolundan adımlar atılması halinde kararın yeniden gözden geçireceğini açıkladı.

tiktok çin pakistan uygunsuz yasak