Pakistanlı Pilot 'Mesaim Bitti' Deyip Yarı Yolda Acil İniş Yaptı

TAKİP ET

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) uçağının bir pilotu, mesaisinin bittiğini belirterek uçağı yarı yolda acil iniş yaptırdı.

Geçtiğimiz Pazar günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan Pakistan'ın başkenti İslamabad'a inmek üzere kalkması gereken bir Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) uçağı hava muhalefeti nedeniyle açıklanan saatte kalkamadı.

Samaa TV'nin haberine göre Gecikme üzerine PK 9754 sefer sayılı PIA uçağının pilotu, Riyad'dan kalktıktan sonra 409 kilometre mesafedeki Dammam Havalimanı'na acil olarak indi. 

Uçuşu devam ettirmeyeceğini söyleyen pilot, mesaisinin bitmesini gerekçe gösterdi. Uçağın yolcuları ise başka bir uçağa geçmeyi reddetti.

Yolcuların pilotu protesto etmesi üzerine uçaktan gerilim artınca güvenlik personeli çağrıldı ve Pakistan Uluslararası Havayolları sözcüsü, "Bir pilot, uçuş güvenliği için lüzumlu olduğu üzere dinlenmelidir. Tüm yolcularımız İslamab Havalimanı'na 23.00'da varacak ve kalacakları otellerin düzenlemeleri o vakte kadar bitmiş olacaktır" şeklinde bir duyuru yaptı.

pakistan uluslararası havayolları PIA pakistanlı pilot acil iniş yaptı mesaim bitti