Pakistanlılardan Oluşan Bir Çete, İngiltere'de Genç Kızlara Alkol ve Uyuşturucu Vererek Yıllarca Cinsel İstismarda Bulunmuş

TAKİP ET

İngiltere'de genç kızlara cinsel istismarda bulunmadan önce alkol ve uyuşturucu veren, çoğunluğu Pakistanlılardan oluşan 8 kişilik bir çete, bir dizi cinsel suçtan suçlu bulundu.

Genç kızlara cinsel istismarda bulunmadan önce alkol ve uyuşturucu veren çoğu Pakistanlılardan oluşan çete, bir dizi suçtan suçlu bulundu. 8 kişiden oluşan çete İngiltere'nin Rochdale şehrinde meydana geldiği iddia edilen bu cinsel suçlardan dolayı yargılanıyordu.

2 kız 2000'li yılların ortalarında birkaç yıl boyunca kasabada istismara uğramış ve Minshull Street Kraliyet Mahkemesi, bahsedilen çetenin genç kızlara 'kullanmaları, istismar etmeleri, aşağılamaları ve sonra da atmaları' için 'sadece birer nesne' muamelesi yaptığı bilgisine ulaştı.

İşlenen bu cinsel suçlar ancak 2015 yılında, şu anda 30'lu yaşlarında olan bir mağdurun 'her gün nasıl istismara uğradığını' anlatmasıyla ortaya çıktı. Mağdur, 'Bana alkol ve uyuşturucu verdiler... ve daha sonra beni arkadaşlarına da yönlendirdiler' şeklinde konuştu.

Üç ay süren yargılamanın ardından 5 kişi istismardaki rolleri nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı. Mohammed Ghani, Insar Hussain, Jahn Shahid Ghani, Martin Rhodes ve Ali Raza Hussain Kasmi bu yıl içinde hüküm giyecek. Geri kalan 3 kişi Ikhlaq Yousef, Aftar Khan ve Mohammed Iqbal ise tüm suçlardan aklandı.

Mağdurların ergenlik çağındayken cinsel saldıralara uğradığı belirtilirken Savcılık, çetenin 'genç, savunmasız ve zarar görmüş kızları' hedef aldığını ekledi. Ayrıca çete üyelerinin hepsinin birbirini tanımadığı ancak  çetenin 'Gunny' olarak bilinen 38 yaşındaki Mohammed Ghani'nin 'etrafında toplandığını' öğrenilen bilgiler arasında.

Savcı Neil Usher yaptığı açıklamada ''Çete üyeleri, kızlara votka ve uyuşturucu vererek, onlara sahte bir 'ilgi ve şefkat' göstererek sadece seks için değil gerçekten sevildiklerine inandırmaya çalışıyorlardı.'' dedi. Savcı aynı zamanda bu şekilde mağdur kızlardan birinin yıllarca istismara maruz kaldığını da belirtiyor. Mağdur kız, Ghani ile 'gerçek bir ilişki' içerisinde olduğuna inandırılıyor ve arkadaşlarına da bu yolla onu yönlendirdiğini anlatıyor. Ayrıca bu şekilde devam eden bir ilişki de Ghani'nin ona, onu daha çok seveceğini söylediğini de ifade ediyor. Mağdur kız, 'Doc' isimli bir kişi ile cinsel ilişkide bulunmayı reddetmesi üzerine ise kendisine hakaret içerikli sözler ile seslenildiğini de belirtti. Çete lideri Ghani'nin erkek kardeşi Jahn Shahid Ghani ise yine aynı mağdur kıza, uyuşturucu vermek ile suçlanıyor.

Mağdur kız verdiği ifadede, Mohammed Ghani'nin arkadaşı olan Insar Hussain'in kendisine 'çok fazla' cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Sanık, tecavüzü reddetse de cinsel istismar olduğunu kabul etti. 

Ali Raza Hussain Kasmi'nin ise bir olay sırasında bir başka kızı bıçakla tehdit ettiği iddia edildi. Duruşma sırasında konuşan mağdur kız ise bu ilişkiyi 'para için yapmadığını' inkar etmek zorunda kaldı. "Bu parayla ilgili değil. Bu hayatta bana yanlış yapan insanlarla ilgili" dedi. "Bu adamlar hayatımı mahvetti. O zamanlar bunun farkında değildim. Büyüdüm ve aslında ne kadar kötü olduğunu anladım. Sadece arkadaş olduklarını sanıyordum. Damgalandım" diyerek mahkemede gözyaşı döktü.

Jahn Shahid Ghani ise duruşmada ifade veren tek sanıktı. Her iki kızla da cinsel ilişkiye girdiğini kabul etmiş ancak o sırada kızlardan birinin 18, diğerinin ise 19 yaşında olduğunu düşündüğünü söyleyerek suçunu reddetti.

Duruşmanın ardından Emniyet Müdür Yardımcısı Sarah Jackson her iki kurbanın da cesaretini takdir etti. Jackson şunları söyledi: "Bu mahkumiyet kararları, neyse ki Greater Manchester Polisine güvenebilen ve kovuşturmaları desteklemek için ceza adaleti sistemine güvenen mağdurların ve hayatta kalanların gerçek direncinin bir kanıtıdır. Adalete giden yolda bu suçlulara karşı ifade verirken büyük bir cesaret gösterdiler.

Bu sonuç uzun zamandır bekleniyordu - mağdurlara ve hayatta kalanlara, sağlıklı kovuşturmalar sağlamak için gerekli süreci takip ederken gösterdikleri sabır ve katılım için gerçekten müteşekkiriz. CSE'nin (çocuk cinsel istismarı) mağdurlar üzerinde genellikle ömür boyu sürecek bir etkisi olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle uzmanlar, ihtiyaç duydukları sürece onlara destek sağlanmaya devam edecektir.

Rochdale Borough Belediyesi'nin çocuk hizmetleri müdürü Sharon Hubber ise şunları söyledi: "Bunlar iki savunmasız genç kıza karşı işlenen mide bulandırıcı suçlardı ve bu davanın açılmasında kızların gücü ve kararlılığı etkili oldu.

2015 yılında başlatılan Lytton Operasyonu, bir yandan mağdurlara ve hayatta kalanlara destek olurken, diğer yandan da mümkün olduğunca çok sayıda yakın tarihli olmayan çocuk cinsel istismarı failini tespit etmek ve kovuşturmak için biz, polis ve diğer ortak kuruluşlar arasında devam eden çabaların bir parçasıdır.

Bu çalışmaya bağlılığımızı sürdürüyoruz ve ihtiyaç duyulan her yerde desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Kurum olarak, cinsel istismar riski altında olan ya da cinsel istismar mağduru olan çocukları destekleme yöntemlerimizde büyük değişiklikler yaptık.''

Kıdemli Savcı Frances Killeen ise şu şekilde konuştu: İki mağdura öne çıktıkları ve kovuşturmayı destekledikleri için teşekkür etmek istiyorum. Umarım istismarcılarının sonunda yaptıklarının sonuçlarıyla yüzleşeceklerini bilmek onları biraz olsun rahatlatır. Kraliyet Savcılık Teşkilatı mümkün olduğunca çok sayıda cinsel istismar mağduru için adaleti sağlamaya kararlıdır."

Sanıklar Hakkında Verilen Kararlar

38 yaşındaki Mohammed Ghani, bir çocukla beş kez cinsel ilişkiye girmekten suçlu bulundu. On tecavüz, bir çocukla cinsel ilişkiye girme, iki çocukla ahlaksızlık, bir çocukla penetratif cinsel aktivite ve iki çocukla cinsel ilişkiye girme suçlarından ise suçsuz bulundu.

36 yaşındaki Insar Hussain, bir tecavüz ve iki çocukla cinsel ilişkiye girme suçundan suçlu bulundu. Altı tecavüz, iki çocukla cinsel ilişkiye girme, üç çocukla ahlaksızlık, bir çocukla penetratif cinsel aktivitede bulunma ve bir cinsel sömürü için insan ticareti yapma suçlarından ise suçsuz bulundu.

50 yaşındaki Jahn Shahid Ghani, altı kez nüfuz edici cinsel faaliyette bulunmaktan ve bir kez bir çocuğun cinsel faaliyette bulunmasına neden olmaktan suçlu bulundu. Sekiz tecavüz ve iki çocukla cinsel ilişkiye girme suçundan ise suçsuz bulundu.

39 yaşındaki Martin Rhodes, iki tecavüz suçundan suçsuz bulundu. Rhodes daha önce bir çocuğa karşı iki kez cinsel istismarda bulunduğunu kabul etti.

36 yaşındaki Ali Raza Hussain Kasmi, bir kez tecavüzden ve iki kez çocukla uygunsuz ilişkiden suçlu bulundu. Bir tecavüz ve iki çocukla penetratif cinsel aktivite suçundan ise suçsuz bulundu.

38 yaşındaki Ikhlaq Yousef, iki kez tecavüz, iki kez çocuk istismarı ve bir kez çocuğun cinsel ilişkiye girmesine neden olma suçlarından suçsuz bulundu.

34 yaşındaki Aftar Khan, üç kez tecavüz, üç kez çocukla uygunsuz ilişki ve iki kez çocukla cinsel ilişkiye girme suçlarından suçsuz bulundu.

67 yaşındaki Mohammed Iqbal, 18 yaşından küçük bir kıza cinsel hizmet için para ödemekten suçsuz bulundu.

Pakistanlı mülteci Sığınmacı ingiltere tecavüz cinsel istismar taciz çocuk istismarı