Pakistanlılar, İstanbul'da Pakistanlıları Gasbedip TikTok'ta Yayımladı

TAKİP ET

İstanbul Bayrampaşa'da 9 Pakistanlıyı silah zoruyla ellerini bağlayarak gasbedip TikTok'ta yayımlayan 6 Pakistanlıdan 2'si yakalandı.

17 Ocak günü Bayrampaşa Asayiş Büro Amirliği’ne gelen 9 Pakistanlı, Orta Mahalle Bal Sokak’taki evlerinde gasbedildikleri iddiasıyla şikayette bulundu.

Şikayetçi Pakistanlılar, 4 Ocak günü saat 22.30 sıralarında yine Pakistanlı olan 6 kişinin ikametlerine gelerek silah zoruyla ellerini bağladıklarını anlattı. Şikayetçi Pakistanlılar daha sonra 9 cep telefonu, yaklaşık 6 bin TL para ve sırt çantalarının eve gelenler tarafından gasbedildiğini ve elleri bağlı haldeki görüntülerinin de TikTok'ta yayımlandığını anlattılar.

Olayın geçtiği adres ve çevresinde olay gününe ait güvenlik kamera ve şüphelilerin sosyal medya hesaplarında yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin Bağcılar, Demirkapı Mahallesi 1722. Sokak’ta yaşadıkları belirlendi.


İki Şüpheli Yakalandı


Nöbetçi savcılığın izniyle adreste yapılan aramada, Pakistan uyruklu şüphelilerden Ö.S. ve F.K yakalandı. Söz konusu ikamette yapılan aramalarda şüphelilerin olayda kullandıkları bir kuru sıkı tabanca, bir bıçak ve şikayetçilere ait oldukları tespit edilen bir telefon ile sırt çantaları ve kıyafetler ele geçirildi.

Yakalanan iki şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. İki şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise henüz yakalanamadı. 

pakistanlılar istanbul bayrampaşa gasp TikTok