'Palalı Sabri' Hakkında 200 Yıla Kadar Hapis İstemi: 'Yabancı Uyruklu Kadınları Fuhşa Zorlama' İddiası

TAKİP ET

Gezi olaylarında protestoculara palayla saldıran Sabri Çelebi hakkında iddianame hazırlandı.

Sabri Çelebi, Gezi Parkı olayları sırasında protestoculara palayla saldırmış ve 'Palalı Sabri' lakabıyla tanınmıştı. Kurduğu suç örgütüyle yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorladığı iddia edilen Çelebi hakkında hazırlanan iddianamede 200 yıla kadar hapsi talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarfından hazırlanan iddianameye 8 yabancı uyruklu kadın mağdur, firari Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu, 3'ü tutuksuz, 2'si firari 10 kişi şüpheli olarak girdi.

İddianamede Sabri Çelebi'nin kurup yönettiği suç örgütünün yabancı uyruklu kadınları pasaportlarına el koyarak Beşiktaş ve Beyoğlu'ndaki gece kulüplerinde zorla çalıştırdıkları, zorla para karşılığında cinsel ilişkiye zorladıklarına ilişkin bilgilere yer verildi. Sabri Çelebi'nin örgütün lideri olduğu, Mehmet Emin Çelebi ve Müslüm Çelebi'nin yönetici olduğu örgütte, Hüseyin Çelebi, Kenan Toprak, Engin Aytekin, Vedat Özyağ, İlknur Akçıoğlu, Mahmut İlter ve Mehmet Şirin Ateş'in örgüt üyesi olarak üzerlerine atılı suçları işledikleri belirtildi.

200 Yıla Kadar Hapis İstemi

Sabri Çelebi, Mehmet Emin Çelebi ve Müslüm Çelebi hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "insan ticareti yapma" ve "bir kimseyi fuhşa teşvik etme veya yaptırma veya aracılık etme veya yer temin etme" suçlarından 104 yıldan 200 yıla kadar hapis cezas istendi.

6 şüpheli hakkında ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "insan ticareti yapma" ve "bir kimseyi fuhşa teşvik etme veya yaptırma veya aracılık etme veya yer temin etme" suçlarından 102 yıldan 196 yıla kadar hapis cezası istendi. İlknur Akcıoğlu hakkında ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlamasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

palalı sabri hakkında 200 yıa yıla kadar hapis istemi yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorlama iddiası sabri çelebi