Pamukkale Turizm'den 'Aşı Dayatması'

TAKİP ET

Pamukkale Turizm, yolcularına 'aşı dayatması' yaparak vatandaşlar arasında ayrıma giden bir uygulama başlattı. Ancak yoğun eleştirilerle karşılaşan şirket, tepkiler üzerine uygulamayı sonlandırdı.

Şehirlerarası otobüs şirketi Pamukkale Turizm, aşı yaptıran kişilerin seyahat izin belgesi göstermeden seyahat edebileceğini ancak aşı yaptırmayanların seyehat izin belgesi göstermek zorunda olduğunu duyurdu.

Hukuka aykırı bir şekilde 'aşı dayatması' yapan şirket, sosyal medyada tepki topladı. Kullanıcılar tarafından açılan ''Haddini bil pamukkale turizm'' etiketiyle yüzlerce tweet atılırken, ''Kimse zorlanamaz, seyahat özgürlüğü kısıtlanamaz. Suç işliyorsunuz'' ifadeleriyle eleştirilen şirket, gelen tepkilerin ardından uygulamayı başlamadan bitirmek zorunda kaldı. 

Yeni bir duyuru yaparak tüm vatandaşların bir tutulacağını söyleyen Pamukkale Turizm, ''Hiçbir yaş grubu yolcumuz için otobüs ile şehirlerarası seyahatte herhangi bir kısıtlama ya da koşul bulunmamaktadır. Keyifli yolculuklar, sağlıklı günler dileriz'' dedi.

Küçük Çocuğa Takılan 'Maske' Tepki Çekti

Aşı dayatmasını protesto eden vatandaşların tepkileri üzerine kararından vazgeçtiğini duyuran şirket, yeni kararı duyurmak için kullandığı fotoğrafla da eleştirilerin hedefi oldu. 

Küçük yaşta bir çocuk ile yaşlı bir erkeğin maskeli fotoğrafını paylaşan Pamukkale Turizm bu fotoğrafla da 'maske dayatması' eleştirileri aldı.

pamukkale turizm aşı maske dayatma zorunluluk otobüs şirketi şehirlerarası