Pamukkale Üniversitesi'nde Skandal İddia: Yabacı Öğrenciler Para Verip Sınav Notlarını Değiştiriyorlar

TAKİP ET

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Pamukkale Üniversitesi'nde yabancı öğrencilerin para ile notlarını değiştirdiği iddiasına ilişkin TBMM'de soru önergesi verdi.

Pamukkale Üniversitesi'nde yabancı öğrencilerin para karşılığında sınav notlarını değiştirdiğine ilişkin olarak skandal bir iddia gündeme geldi.

Konuyu gündeme getiren CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, konuya ilişkin olarak TBMM'de AKP'li Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e soru önergesi verdiğini duyurdu.

Soru önergesi duyurusunu sosyal medya hesbından yapan Halıcı, şu ifadeleri kullandı:

''Bizim vatandaşlarımız maddi ve manevi şekilde canını dişine takıp çocuklarını üniversite sınavlarına hazırlarken, gençlerimiz yıllarca emek verirken birçok yabancı öğrenci sınav notlarını para karşılığında değiştirip en önemli bölümlere kayıt oluyor. Konuyu Meclis gündemine taşıdım.

Üniversiteler adeta acenteye dönüştü. Denetim yok, kalite yok, sınav standardı yok. Maalesef birçok üniversite sadece parayı baz alarak yabancı öğrenci kaydediyor. Tıp, hukuk gibi önemli ve hatta hayati bölümlere lise mezunu bile olup olmadığı beli olmayan yabancı öğrencileri kaydediyorlar. Yaptıkları sınavlar ise en basit soruları içeriyor. Bu şekilde giderse üniversite yapısı tamamen bozulacak, eğitim kurumsal olarak çökecek. Kalan başarılı gençler de yurt dışına gitmek zorunda kalacak.''

 

pamukkale üniversitesi yabancı öğrenci hikmet yalım halıcı soru önergesi chp