Pandemide Yine Kongre Yine Aynı Söz: Bu Salgında Salonları Tıklım Tıklım Dolduran Hemşehrilerim

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de gerçekleştirilen kongrede yine pandemi unutuldu. Erdoğan, 'salonları tıklım tıklım dolduran hemşehrilerine' teşekkür etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi koşulları geçerli olmasına rağmen memleketi Rize'de partisinin kongresine katıldı. Pandeminin unutulduğu kongrede Erdoğan, "Bu salgında salonları tıklım tıklım hemşehrilerimden bir şey istiyorum. 2023'te bir başka seçim yaşayacağız. Sadece Rize'de değil, Türkiye'nin neresinde hemşehrilerimiz varsa, hepsini inşallah ayağa kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Dün, yandaş medya tarafından "13 şehidimiz varken Boğaziçi öğrencileri eğleniyor" şeklinde paylaşılan haberlerin ardından Rize'de iktidar partisinin şen şakrak kongre yapması vatandaşların tepkisini çekti.

Kongrede konuşan Erdoğan, "Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarını dağıtmak için başlattığımız Pençe Kartal-2 harekatında şehit olan 3 askerimiz ile teröristler tarafından alçakça katledilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kardeşlerimiz teröristlerin ellerinde esirdi. İşte ABD'nin yaptığı bir açıklama var, evlere şenlik. Hani siz PKK'nın, YPG'nin yanında değildiniz. Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız. Maalesef bunu başından itibaren hep gördük. Kuzey Irak'a binlerce TIR bunlar tank getirdiler, mühimmat getirdiler. Masumların kanı terör örgütüne sahip çıkan, destek veren, sempati sergileyen herkesin eline bulaşmıştır. Bu sözlerim terör örgütüne destek veren herkesin eline bulaşmıştır. Kendi ülkelerinde ellerinde çakı olan birini potansiyel terör örgütü üyesi olarak görenleredir. u sözüm demokrasi, hak, özgürlük kılıfı altında ülkemizdeki terör örgütleri uzantılarına sınırsız destek verenleredir. Terör örgütlerinin propaganda aygıtlarına dönüşen sosyal medya mecraları, hepiniz 13 silahsız masum insanın alçakça infazından sorumlusunuz. Darbelerin, vesayetin Türkiye'sinden yeni sivil anayasasını konuşup tartışabilen bir Türkiye'ye geldik. Bir tarafta SİHA, öbür tarafta İHA, öbür tarafta Ayasofya... Gençliğimizin rüyasıydı bunlar. Şimdi gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

rize kongre pandemi spor salonu salonlar tıklım tıklım çağrı şehit abd cumhurbaşkanı konuştu konuşuyor açıklama tepki eleştiri koşullar salgın korona