Papa, İsveç'te Kuran Yakılması Eylemini Kınadı: 'Tiksindirici'

TAKİP ET

Katolik hristiyanların önderi Papa Francesco, İsveç'teki Kuran yakma eylemini kınadı. Papa, eyleme "ifade özgürlüğünün bir biçimi" olarak izin verilmesinin kendisini "öfkelendirdiğini ve tiksindirdiğini" söyledi.

Katolik hristiyanların önderi Papa Francesco, İsveç’teki Kuran yakma eylemini kınadı. Papa, eyleme "ifade özgürlüğünün bir biçimi" olarak izin verilmesinin kendisini "öfkelendirdiğini ve tiksindirdiğini" söyledi.

İsveç polisinde ve yerel mahkemeden izin alan bir eylemci geçen hafta başkent Stockholm’de bir caminin yakınlarında Kuran yakarak eylem gerçekleştirmişti.

İsveç’in NATO’ya girme sürecinde gerçekleştirilen bu eylem Türkiye ile olan gerilimi tırmandırmıştı. Eylemi ABD de "saygısız ve incitici" olarak nitelemişti.

Birleşik Arap Emirliklerinde yayın yapan El-İttihad gazetesine konuşan Papa, Kuran yakılmasını kınadı. Papa, "Kutsal sayılan her kitaba ve bu kitaba inananlara saygı gösterilmelidir" dedi.

Bu gibi eylemlerin kendisini "öfkelendirdiğini ve tiksindirdiğini" belirten Papa, "İfade özgürlüğü hiçbir zaman başkalarını hor görmek için bir araç olarak kullanılmamalıdır" dedi. Papa, bu tür eylemleri reddettiğini ve bunlara izin verilmesini kınadığını söyledi.

papa kınadı kuran isveç