Papa'dan Mafya Yorumu: Pandemiyi Kullanıp Zenginleşiyorlar

TAKİP ET

Papa Francis, suçluların kendilerini daha da zenginleştirmek için Çin virüsü salgınını kullandığını söyledi.

Papa Francis, İtalya'da organize suç örgütlerinin kurbanlarının anıldığı gün yaptığı konuşmada, "Mafyalar dünyanın çeşitli yerlerinde mevcut ve salgından istifade ederek yolsuzluklar üzerinden zenginleşiyorlar… Bu günah yapıları, mafya yapıları dinimizin esaslarına aykırı ve putperestlikle inancı karıştırıyorlar. Bugün tüm kurbanları hatırlayalım ve mafya hareketlerine karşı mücadelede kararlılığımızı yineleyelim" dedi.

İtalyan polisi, suç çetelerinin, mali çöküntüye uğramış yoksul aileleri yanlarına çekip bu kişilere kredi ve yiyecek teklif ederek pandemiyi fırsata çevirdiğini ve mafya tefecilerinin krizden etkilenen işletmeleri batmaktan kurtardığını ancak zor durumdaki bu kuruluşlardan çok yüksek oranlarda faiz istediklerini belirtti. Yetkililer ülkenin tamamen tecride girmesine sebep olan koronavirüs salgınının, mafyaya halkı kendi tarafına çekme konusunda fırsat sunduğunu da ekledi.

AFP'ye göre parasının çoğunu uyuşturucu kaçakçılığı, haraç ve kara para aklama faaliyetlerinden elde eden Calabria merkezli 'Ndrangheta' örgütü, Sicilya'daki Cosa Nostra'yı geride bırakarak "Dünyanın en güçlü suç örgütü" unvanını kazandı. 

 

papa francis mafya suç örgütü covid korona zengin