Parası Olan Yurt Dışında Aşı Oluyor: Sırbistan'a Biontech Aşısı Turu

TAKİP ET

Çin virüsü salgınında aşıya erişim her geçen gün zorlaşırken BioNTech ve Pfizer ortaklığında geliştirilen aşı için Sırbistan'a turlar düzenlendiği ortaya çıktı.

Çin virüsüne karşı Sputnik V aşısı için Türkiye’den Rusya’nın başkenti Moskova’ya özel turlar düzenlendiğinin ortaya çıkmasının ardından bir tur haberi de BioNTech için geldi. Özel bir seyahat acentesi tarafından düzenlenen tur paketini alan vatandaşlar, 799 Avro (yaklaşık 8 bin Türk Lirası) karşılığında Sırbistan’a giderek aşı olup dönebiliyor.

YOĞUN İLGİ

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar da tur firmasını arayarak yetkiliyle görüştü. Avşar'ın haberine göre acente yetkilisi, aşı turu için çok yoğun bir talep olduğunu ve bu sebeple telefonlarının sürekli meşgul çaldığını söyledi.

Aşının iki aşamada yapılacağını ve bunun için de Sırbistan’a iki kez gidileceğini belirten acente yetkilisi, "Tur 23-25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Yolcularımız ilk doz aşılarını olacaklar. 21 gün sonra ikinci doz aşı için bir daha Sırbistan’a gidilecek. Yolcularımıza Türkçe ve Sırpça bilen tercümanlar eşlik edecek" diye konuştu.

"SAĞLIK BAKANLIĞININ BİR MÜDAHALESİ YOK"

Bu turların yasal olup olmadığı sorulunca da acente yetkilisi şunları söyledi:

"Türkiye’den ve Avrupa’dan bu turlar düzenleniyor. Sırbistan Sağlık Bakanlığı, aşı olanlara aşı kartı veriyor. Türkiye Sağlık Bakanlığının şu an için bu uygulamaya bir müdahalesi yok."

Sırbistan aşı turu yurt dışı aşı turu Moskova aşı turu rusya aşı turu biontech pfizer alman aşısı çin virüsü koronavirüs covid-19 kovid-19 salgın pandemi aşılama aşı Sputnik V Sağlık Bakanlığı