Parası Olmadığı İçin Elektriği Kesilen Vatandaş, Bir Sonraki Ay Elektrik Şirketine Yardım Bedeli Ödeyecek

TAKİP ET

Elektrik şirketlerine yapılacak 3 milyar TL'lik pandemi yardımı elektrik faturalarına yansıyacak.

Pandemi döneminde işsiz kalan ve geçinmekte zorlanan vatandaşa bir darbe daha geldi. Vatandaşın cebine giren 3 kuruştan 5 kuruş vergi alan devlet, bu kez de 'elektrik şirketlerine yardım' adı altında vatandaşı sömürecek.

Pandemide eskisi kadar elektrik satamadıkları için kazançları düşen ve yeterince para kazanamadıkları iddia edilen elektrik şirketlerine 3 milyar TL'lik yardım yapılacak. Yapılacak bu yardımın her kuruşu vatandaşın cebinden çıkacak.

Geçinemediği için intihar eden, parası olmadığı için karanlıkta oturan, su faturasını ödeyemedi diye çeşmelerden su dolduran vatandaşa verilen bu müjdeli haber kapsamında yer alan Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği Değişiklik Taslağı'na göre, destek mekanizması dışında kalan 'yap-işlet' santralleri ile yaşı 13 yıldan büyük ve ithal kömür ve doğalgaz kullanan santraller 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yardım mekanizmasına dahil edilecek. Şirketlere ödenecek pandemi yardımı parası, sistem işletmecisi olan kamuya ait Türkiye Elektirik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) gelir tavanına eklenecek. Gelir tavanındaki harcamalar ise elektrik faturaları aracılığıyla halka yansıtılacak. 

 

elektrik faturası şirket yardım fatura vatandaş ödeyecek