Paris'te 12 Yaşındaki Kız Çocuğu Cezayirli Kadın Tarafından Öldürüldü, Cesedi Bir Kutuda Bulundu

TAKİP ET

Paris'te 12 yaşındaki bir kız çocuğunun cesedinin oturduğu apartmanın önündeki bir kutuda bulunması ülke gündemine oturdu.

Paris'te birkaç gündür haber alınamayan 12 yaşındaki Lola Daviet'in cesedi oturduğu apartmanın önündeki bir kutuda bulundu. 

Evden okula gitmek için çıkan ve günü okulda geçirdiği bilinen küçük çocuk eve dönmeyince ailesi kayıp başvurusunda bulundu. Yapılan arama çalışmaları sonuç vermezken, geçen Cuma günü polis ekipleri, küçük kızın evinden birkaç sokak ötedeki bir sokakta şüpheli bir bavul olduğuna dair bir telefon aldı.

Daviet'in cansız bedeni parçalanmış halde bavulun içinde bulundu. Başka bir kaynak ise kızın öldürülmeden önce cinsel saldırıya uğradığını ileri sürdü. 

Fransız haber ajansı BFMTV'ye göre ise çocuğun cesedinde '1' ve '0' rakamları bulundu. Bir polis kaynağı ise rakamların kızın bedenine yazılmadığı, 'bir cihaz' ile üzerine koyulduğunu söyledi.

Alınan bilgilere göre polis bu 'cihazın' ne olduğunu çözebilmiş değil ve rakamların anlamı da bilinmiyor.

Polis ekiplerinin kamera kayıtlarına yönelik incelemesinde bölgede yaşayan Cezayirli evsiz bir kadının bavulu taşıdığı görüldü. Fransız basınında zanlının 24 yaşındaki Cezayir doğumlu Dahbia B. olduğu yazdı.

Kadının kimliği, apartmandaki güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi. Görüntülerde Cuma günü öğleden sonra Lola ile birlikte binaya girerken görülüyordu.

BBC'nin haberine gröe kadın daha sonra binadan tek başına, plastik bir kutuyu sürükleyerek çıkartırken görüldü. Bir görgü tanığı kadının tutarsız davranışlarda bulunduğunu ve yardım etmesi karşılığında “bir organ kaçakçılığı işinden” para vereceğini söylediğini aktardı. Ancak Fransız polisi bunun “ciddi bir ipucu” olduğuna inanmadıklarını belirtti.

Polisin kabul ettiği senaryo ise herhangi bir adreste kayıtlı olmayan Dahbia B.'nin psikolojik sorunlarının olduğu ve cinayeti niçin işlediğinin belli olmadığı yönünde.

Dahbia B. hakkında, "15 yaşın altındaki bir kişiyi işkence yaparak barbarca öldürme" şüphesiyle soruşturma açıldı. Soruşturmanın devam etmesi ve tutukluluğunun da sürmesi bekleniyor.

paris lola daviet dahbia b cinayet 12 yaşındaki kız çocuğu ölü bulundu