Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi Yakınlarında Silahlı Saldırı: 3 Ölü, 3 Yaralı

TAKİP ET

Fransa'nın başkenti Paris'te otoyolda açılan ateş sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi yakınlarında meydana geldiği belirtilen saldırının ardından bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınında 70 yaşındaki bir kişinin silahlı saldırı düzenlediği bildirildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti. Daha sonra yaralılardan birinin hayatını kaybettiği ve can kaybının 3'e çıktığı bildirildi.

Le Parisien gazetesi, saldırının Ahmet Kaya Kültür Merkezi civarında gerçekleştiğini bildirdi.

Le Parisien'in haberine göre, başkentin 10'uncu Mahallesi Enghien Caddesi'nde bir kişi çevresindekilerin üzerine ateş açtı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Bir Kişi Gözaltına Alındı

Paris Polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırı mahallinde bir kişinin gözaltına alındığı söylendi. Açıklamada, kurtarma ekiplerinin müdahale etmesi ve güvenlik nedeniyle bölgenin boşaltılması çağrısında bulunuldu.

Zanlı Daha Önce Göçmen Kampına Saldırmış

Fransız haber ajansı, zanlının elinde silahla yakalandığını ve hakkında "kasten adam öldürme ve şiddet suçlarından" soruşturma başlatıldığını bildirdi.

AFP haber ajansı, poliste sabıka kaydı bulunan bu kişi hakkında daha önce 8 Aralık 2021'de Paris'in 12. bölgesindeki bir göçmen kampına "silahlı ırkçı saldırı" düzenlemek suçundan hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

Saldırının yaşandığı Paris'in 10'uncu ilçesinde Türkiye'den gelen çok sayıda göçmenin restoran, market, berber gibi iş yerleri, kuyumcu gibi iş yerleri var.

ahmet kaya Paris silahlı saldırı ölü yaralı