Paris'te Ermeniler ve Kürtçü Terör Örgütü Sempatizanları Kol Kola Azerbaycan'ı Protesto Etti

TAKİP ET

Azerbaycan'ın haklı davası Fransa'nın başkentinde Ermeniler ve Kürtler tarafından protesto edildi. Eylemde Azerbaycan ve Türkiye'ye müdahale çağrısında bulunuldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te Ermeni diasporası mensupları ile Kürtçü terör örgütü PKK sempatizanları Azerbaycan'ın haklı davasını protesto etmek için bir araya geldi.

QHA'da yer alan habere göre Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi (CCAF) tarafından organize edilen, Invalides Meydanı’ndaki eylemde protestocuların Ermenistan bayraklarının yanı sıra PKK paçavraları ile Yunanistan, AB ve Fransa bayrakları da taşıdığı görüldü.

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmasından ve Türkiye'nin soydaşlarına verdiği destekten duydukları rahatsızlığı dile getiren protestocular, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u da  'demokrasi ve medeniyetin Kafkasya'daki koruyucu' olarak nitelendirdikleri Ermenistan'ı yalnız bırakmakla suçladı.

Uluslararası topluma Türkiye ve Azerbaycan'a müdahalede bulunma çağrısı yapan eylemciler, Invalides Meydanı'ndan Elysee Sarayı’na doğru yürüdü.

azerbaycan'ın haklı davası fransa'nın başkenti paris'te azerbaycan protestosu ermeniler ve pkk kol kola kürtçü terör örgütü