Paris'te Mülteciler Hükümete Seslerini Duyurabilmek İçin Republique Meydanı'na Kamp Kurdu

TAKİP ET

Fransa'da çoğunluğu Afganlardan oluşan kadın ve çocukların bulunduğu göçmen grup, içinde bulundukları kötü koşullara karşı hükümete seslerini duyurabilmek için başkentin merkezine kamp kurdu.

Fransa’da çoğunluğu kadınlar, çocuklar ve Afganlardan oluşan mülteciler, yaşadıkları kötü koşulları protesto etmek ve hükümete seslerini duyurmak için Paris’in merkezinde bulunan Republique Meydanı'da “Dayanışma Gecesi” kapsamında hükümetin göçmen politikalarına tepki gösterdi.

Birçok göçmen ve mülteci derneği ile insan hakları aktivistinin destek verdiği mülteciler

Afganistan Çocukları Derneği Başkanı Reza Jafari, “Göçmenler derneklerle beraber Paris'teki durumlarının görünür olması için bu eylemi yaptı. Paris Emniyet Müdürü Didier Lallement göçmenlerin Paris'te çadır kurmasını yasakladığı için ancak Paris çevresinde çadır kurabiliyorlar. Bu akşam görünmeyeni görünür hale getirmek istedik” dedi.

Bu gecenin göçmenlerle dayanışma gecesi olduğunu dile getiren Jafari, Paris Belediyesinin bu gece sokaklarda yaşayanların sayısı belirlemek için bir çalışma yaptığını ve onların işini kolaylaştırmak için meydanda kamp kurduklarını ifade etti. 

Jafari, "Kasım ayından bu yana polis şiddeti biraz azaldı çünkü çok daha fazla dikkat ediyorlar. Geçen sefer polis şiddeti görüntülendi ve dünyanın neredeyse her yerinde yayımlandı. Fransa'nın ve özellikle Paris'in imajı uluslararası düzeyde zedelendi'' diyerek şiddetin boyutuna değindi.

''Göçmenlere göre her gün köprü altlarında kötü muameleye maruz kalmaktansa bir gece buna maruz kalmak daha iyi" şeklinde konuşan Jafari, Paris'te birçok otel, barınma merkezi ve spor salonunun göçmenlere uygun olduğunu ancak Lallement'ın onay vermediğini aktardı.

fransa paris mülteci afgan çocuk şehir merkezi meydan çadır kamp gösteri eylem protesto