Parmak Kopartan Temizlik: Bursa'da Bir Okulun Temizliği Öğrencilere Yaptırıldı

TAKİP ET

Bursa Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi'nde personel yetersizliği gerekçesiyle okul, öğrencilere temizletildi. Temizlik sırasında bir öğrenci kapıya parmağını sıkıştırdı, parmağını kaybetme riski taşıyor.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi'nde sınıfların personel yetersizliği nedeniyle öğrencilere temizletildiğini, bu sırada yaşanan kazada bir öğrencinin parmağının kopma riski taşıyacak derecede yaralandığını açıkladı.

21 Ekim günü öğrencilere temizlik yaptırıldığı sırada bir 9. sınıf öğrencisi kapıya parmağını sıkıştırarak yaralandı. Öğrenciler okulda nöbetçi öğretmen aradıysa da kendilerine yardım edebilecek öğretmen ya da bir idareci bulamadı. Çocuklar kendi imkanlarıyla ambulans çağırıp arkadaşlarını hastaneye götürdüler. İddiaya göre öğrencinin parmağına hastanede 9 dikiş atıldı. Doku kaybı nedeniyle lise öğrencisinin parmağını kaybetme riski taşıdığı belirtiliyor.

Okullarda Temizlik Personeli Açığı

Cumhuriyet'e konuşan Yeliz Toy, okullardaki kadrolu temizlik personelinin yok denecek kadar az olduğunu belirterek "İŞKUR üzerinden bu yıl geçici personel statüsünde temizlik hizmetlerini karşılayacak işçi alımı değişen kriterler nedeniyle çok az sağlanabildi ya da hiç sağlanamadı. Bu nedenle okullarda temizlik konusunda büyük bir açık ortaya çıkmış" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Görevi Bu mu?

Sınıfların öğrencilere temizletilmeye başlandığına yönelik iddiayı hatırlatan Toy, "MEB’in görevi okulları güvenli ve sağlıklı koşullarda eğitim-öğretime hazırlamaktır. Öğrenci ve velilerden çok sayıda şikâyet aldık. Öğrencilerin iş güvenliği tedbirlerini bilmesi mümkün değildir, kazalar ve yaralanmaların olması kaçınılmazdır" diye konuştu.

Okul Yöneticisi: Her Okulda Yaşanabilecek Bir Durum

Bir okul yöneticisi olayı doğrulayarak "Biz normalde öğrencilere temizlik yaptırmıyoruz. Her öğrenci sadece kendi sırasının altını temizliyor. O gün de öğretmenimiz temizlik elemanı yetersizliğinden böyle bir temizliğe gerek görmüş. Okul idaresi olarak gereken her şeyi yaptık. Resmi ve fiili olarak ilgilendik. O kadar da basına yansıyacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Her okulda yaşanabilecek bir durum" ifadelerini kullandı.

parmak kopartan temizlik bursa yıldırım fuat sezgin okul öğrenci temizledildi lise parmağı koptu