Parsel Parsel Eylemişler Milli Eğitimi: MEB Yönetici Sınavı Öncesinde Yediiklim İle Üyelerine Eğitim Veren Sendika Hangisi?

TAKİP ET

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, KPSS skandalında adı geçen Yediiklim ile ilgili yeni iddialar dile getirdi.

KPSS skandalının yankıları devam ediyor.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, bir sendikanın MEB Yönetici Sınavı öncesinde üyelerine KPSS  skandalında adı geçen Yediiklim ile eğitim verdiğini ileri sürdü.  Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenen Koncuk, "Bir sendikanın MEB Yönetici Sınavı öncesinde, KPSS’de adı geçen Yedi İklim ile üyelerine eğitim verdiği biliniyor. Bize ulaşan eğitimciler, sınav sonuçlarından endişeliler. Sn Bakan, her zamanki gibi sessiz mi kalacaksınız? Sonuçlar, sendika üyeliğine göre incelenmelidir! 

Geçmişte MEB tarafından yapılan yönetici mülakatlarında, önceden hazırlanan listelerin, mülakat komisyon üyelerine dağıtıldığını, delilleriyle,yakınen biliyorum. Dolayısıyla, şaibeli bir yayınevinin her türlü kirliliği uygulaması akla, tabi olarak gelecektir!" ifadelerini kullandı.


Sarı Sendika Başrolde


Koncuk'un bahsettiği sendikanın AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen olduğu ortaya çıktı. 

Eğitim Bir-Sen'in, Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı öncesinde üyelerini hazırlamak amacıyla KPSS skandalında adı geçen Yediiklim ile anlaştığına ilişkin tivitler ortaya çıktı.


Eğitim Bir-Sen, Yediiklim ile yaptığı eğitimi büyük bir kampanyayla duyurdu.



Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme sınavı MEB'e bağlı eğitim kurumlarında müdür veya müdür yardımcısı olmak isteyen öğretmenlerin girdiği sınavdır. AKP iktidarına yakın Eğitim Bir-Sen'in KPSS skandalında adı geçen Yediiklim ile üyelerini bu sınava hazırlaması şaibe iddialarını güçlendirdi.


"Her Sınav İncelenmeli"


TamgaTürk'e konuşan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Madem bu Yediiklim bu skandalın bir parçası, bunların yaptığı her sınav incelenmeli. Sadece bu sendika değil diğer kurumlarda da eğitim vermişlerse araştırılmalı. Sadece KPSS'yi iptal yetmez. Tamamı araştırılmalı. Puanlar incelenmeli. Sendika üyeliği üzerinden incelenmeli. Bunların hepsi istenirse oraya çıkartılır." dedi. 


Yeni ÖSYM Başkanı: Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı Geçmişi


Öte yandan KPSS skandalı sonrasında görevden alınan Halis Aygün'ün yerine göreve getirilen yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un geçmişte Eğitim Bir-Sen'in şube başkanı olduğu öğrenildi. 

Ersoy'un, Eğitim Bir-Sen'in İstanbul 8 Nolu Şube Başkanlığı görevini 2016 yılında devrettiği öğrenildi.

milli eğitim bakanlığı ismail koncuk iyi parti KPSS kpss skandalı Eğitim Bir-Sen meb eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavı yediiklim