Parselci Melih Yine Çuvalladı

TAKİP ET

15 Temmuz'dan kısa süre sonra görevden el çektirilen eski ABB Başkanı Melih Gökçek, yeni yönetimi eleştirmeye çalışırken bir kez daha çuvalladı.

AKP içinden gelen ve kendisine yöneltilen FETÖ'ye 'parsel parsel' destek verdiği şeklindeki iddialarla özdeşleşen ve her geçen gün adı yeni bir yolsuzluk skandalına karışan eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek, 31 Mart Yerel Seçimlerinde ezici bir farkla göreve gelen Mansur Yavaş'ı ve yönetimini eleştirmeye çalışırken bir kez daha kendi kalesine gol attı.

ABB iştirakı BELTAŞ A.Ş.'nin Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz'ın bir sosyal medya paylaşımı üzerinden algı yaratmaya çalışan Gökçek, AKP dönemindeki liyakatsızlıklara ve ayyuka çıkan yolsuzluk olaylarına yönelik bir eleştiriyi yanlış anlayıp alıntıladı.

Gökçek'in alıntıladığı ve Yılmaz'a ait olan sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer alıyordu:

"Kim ki içinde bulunduğumuz bu gemiyi parçalayıp, kendisine makam mevki peşinde geziyor, hainlik yapıyorsa Allah onun belasını versin... Biz en büyük makam olan Ülkücülük makamındayız, makamımız mevkimiz ne olursa olsun derdimizde, tasamız da milletimiz..."

Yıllardır hakkındaki FETÖ ithamlarından aklanmayı bir türlü başaramayan ve bu dosyasına birçok yolsuzluk vakası da eklenen eski Başkan Gökçek ise kendisine yönelik bu eleştiriyi bir özeleştiri zannetti ve hem Yavaş'ı hem Yılmaz'ı hedef tahtasına oturtmak adına "ALPASLAN Y. SON TWEETINDA ATTIĞI KARİKATÜR İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ANLATMIŞ... MANSUR BUNU DUMAN ETMEZSE BEN BİRŞEY BİLMİYORUM ALPASLAN GEMİNİN YARISI YOK OLMUŞ... AĞZINLA KUŞ TUTSANDA GEMİ BATIYOR ARTIK BU KARİKATÜRÜNLE MANSUR SANA MADALYA VERİR" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Mansur Yavaş'ı nasıl eleştireceğini bilemeyerek içine düştüğü yanlış anlaşılmalar nedeniyle komik duruma düşen Gökçek için bu bir ilk değil. Eski ABB Başkanı, şehirde yoğun kar yağışının yaşandığı dönemde de AKP'li ilçe belediyelerinin sorumluluğundaki bazı sokakların görüntülerini yayımlayarak Mansur Yavaş'ı buzlanmaya karşı önlem almamakla suçlamaya çalışmıştı.

Gökçek, daha önce ise kendisinin görev başında olduğu dönemde yaşanan buzlanma vakalarının görüntülerini 'güncel görüntüler' zannederek paylaşmış ve Mansur Yavaş'ı karalamak için çaba sarf etmişti.

melih gökçek twitter mansur yavaş ankara büyükşehir belediyesi abb eski başkan eski abb başkanı istifa ettirilen görevden alınan parselci melih bülent arınç alparslan yılmaz beltaş karikatür yanlış anladı yanlı