Partiler Kimlerle Bayramlaşmayacak? Siyasetin Küskünleri

TAKİP ET

Kurban Bayramı'nda siyasi partilerin "bayramlaşmayacağı" partiler, bayramlaşacakları partilerden daha fazla konuşuluyor.

Cumhuriyet'in yüzüncü yılına giderken Türkiye, 12 Eylül 1980 öncesinde olduğu gibi husumet iklimi içinde bir siyasi atmosferi yaşıyor.

Kurban Bayramı'nın ikinci günü siyasi partiler, belirledikleri heyetlerle partilerin genel merkezlerinde birbirleriyle bayramlaşacak.

Türk Siyasetinin En Küskünü: MHP

İktidardaki AKP; DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, HDP, Saadet Partisi ve Zafer Partisi ile bayramlaşmayacak. AKP'nin ortağı MHP ise siyasetin en büyük küskünü. MHP; İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, HDP, HÜDAPAR ve Zafer Partisi ile bayramlaşmayacak.

HDP ise siyasetin en izole edilmiş partilerinden biri olarak dikkat çekiyor. CHP, DEVA, Gelecek ve Saadet Partileri dışında hiçbir parti, Kürtçü terörle arasına mesafe koyamayan, kongrelerinde teröristbaşı için sloganlar atılan bu parti ile bayramlaşmayacak.

En Çok Bayramlaşan Parti: CHP

Cumhuriyet Halk Partisi ise en çok bayramlaşan parti. CHP, Zafer Partisi ve HÜDAPAR dışında tüm partilerle bayramlaşacak.

CHP'yi takiben İYİ Parti; MHP, BBP, HDP ve Zafer Partisi haricinde tüm partilerle bayramlaşacak.

Siyasetin En Yalnızı: Zafer Partisi

Zafer Partisi ise HDP'den daha büyük bir yalnızlık içinde. Meclis'te grubu bulunan hiçbir parti, İYİ Parti'den istifa ederek kendi partisini kuran Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi ile bayramlaşmayacak.

partiler siyasi parti kimlerle bayramlaşacak siyasetin küskünleri akp mhp chp iyi parti zafer partisi hdp hüdapar