Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İki Yeni Danışman Daha

TAKİP ET

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni atama kararlarıyla Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iki danışman daha atadığı öğrenildi.

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni atama kararlarıyla Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iki danışman daha atadığı öğrenildi. Bu isimler Ayhan Oğan ve Hamza Gedioğlu oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, danışmanların makam araçlarıyla ilgili çıkan tartışma üzerine aylar önce yaptığı bir açıklamada Erdoğan'ın 21 danışmanı olduğu bilgisini paylaşmıştı. Bu açıklamadan sadece birkaç önce basında Erdoğan'ın 40'a yakın danışmanı olduğu iddiaları da yer almış ve bu yönde listeler yayımlanmıştı.

Ayhan Oğan Kimdir

Tayyip Erdoğan'ın yeni danışmanı Ayhan Oğan, 1966 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. 1983 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'ndeki eğitimine ikinci sınıfta ara vererek iş hayatına atıldı. 2010'a dek birçok şirkette üst düzey yöneticilik yapan Oğan, bu tarihte ticari hayattan çekilip tamamen sivil toplum çalışmalarına yöneldi. Çözüm adı verilen Kürtçü terör örgütü PKK ile müzakere sürecinde kurulan 'Akil İnsanlar Heyeti'nin Doğu Anadolu Grubunda sekreterlik görevini yürüttü. Yanı sıra Yeni Anayasa Platformu gibi çeşitli STK'larında kuruculuğunu yaptı. Aynı zamanda AKP MKYK üyesi de olan Oğan, evli ve üç çocuk babası. Erdoğan'ın Oğan'la beraber atadığı bir diğer danışmanı Hamza Gedikoğlu hakkında ise kamuoyuna yansıyan detaylı bir bilgi mevcut değil. AKP lideri, Gedikoğlu'nun bu yıl, Mart ayında Üsküdar'da gerçekleşen nikah törenine katılım sağlamıştı.

ayhan oğan kimdir cumhurbaşkanı danışmanı cumhurbaşkanlığı kararnamesi hamza gedikoğlu kimdir recep Tayyip Erdoğan Resmi Gazete Yeni Anayasa Platformu