Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İdam' ve 'AYM' Açıklaması

TAKİP ET

Erdoğan, Meclis Başkanı Şentop'un açıklamalarıyla yeniden gündeme giren 'idam' ve Bahçeli'nin kapatılmasını teklif ettiği Anayasa Mahkemesi ile ilgili TBMM'yi işaret etti.

Yeni Yasama Yılı Açılışı Özel Oturumu'nda bir konuşma gerçekleştiren Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genel Kurul çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yeniden gündeme taşıdığı idam cezasının geri getirilmesi meselesinde TBMM'yi işaret eden Erdoğan, "Meclis'ten idamla ilgili karar çıktığında bana gelmeyecek mi? Bana geldiğinde onaylarım. Meclis'in görevi. Meclis idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde onama makamı olarak ben de bunu onaylarım" diye konuştu.

Bahçeli'nin AYM Çıkışına Üstü Kapalı Destek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de hedefe aldığı Anayasa Mahkemesi ile ilgili de bir soru yöneltilen AKP lideri Erdoğan, ittifak ortağına destek verdi.

Erdoğan, idam cezasında olduğu gibi yine TBMM'yi işaret ederken "Bu da yine parlamento çalışmasıdır. Parlamento bu konuda Anayasa Mahkemesi ile ilgili yeni bir yapılanma yaparsa, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım" ifadeleriyle olumlu yaklaştığının da sinyalini vermiş oldu.

partili cumhurbaşkanı tayyip erdoğan idam cezası tbmm özel oturum mustafa şentop devlet bahçeli anayasa mahkemesi aym