Paşinyan İstifa Etme Kararı Aldı

TAKİP ET

Azerbaycan'a karşı Dağlık Karabağ'da büyük kayıplar vererek hezimete uğrayan işgalci Ermenistan'da siyasî gerilim gün geçtikçe artıyor. Erken seçime hazırlanan Ermenistan'da aylardır istifa çağrılarına kulağını tıkayan Başbakan Nikol Paşinyan, sonunda istifa kararı aldığını duyurdu.

20 Haziran’da sandığa gidecek olan Ermenistan’da siyasî gündem, bugün çarpıcı bir açıklamayla çalkalandı.

Geçen yıl, Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ'da Azerbaycan’a savaş açan ve hem askerî bakımdan büyük kayıplar vererek ciddî bir hezimet yaşayan hem de işgal ettiği toprakların büyük bölümünden "itin kovulduğu gibi" kovulan Ermenistan’da, Başbakan Paşinyan'a yönelik istifa çağrıları sonunda yanıt buldu.

Geçen haftalarda Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, erken seçim kararı almıştı. Ermenilerin 20 Haziran’da sandığa gideceğini daha önce duyuran Paşinyan, seçimlerden önce istifa edeceğini ise bugün açıkladı.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a karşı yaşadıkları hezimetin ardından istifa çağrılarını yanıtsız bırakan ve “görevi bırak” uyarısında bulunan Savunma Bakanlığına adeta savaş açan Paşinyan, darbe girişimine misilleme olarak genelkurmay başkanını görevden almıştı.

Paşinyan, Nisan'da, yani seçimlerden önce istifa edeceğini kamuoyuna duyurdu.

Paşinyan Ermenistan Paşinyan istifa Ermenistan darbe Ermenistan gösteriler Ermenistan karıştı Paşinyan istifa etti Dağlık Karabağ Azerbaycan Türk SİHA'ları Ne oldu Paşinyan Cebrayıl Ermenistan başbakanı Armen Sar