Paşinyan Karabağ Operasyonu İçin Azerbaycan'ı Ankara'nın İkna Ettiğine İnanıyor

TAKİP ET

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, bir röportajında Azerbaycan'ı Karabağ harekatını başlatmaya Türkiye'nin ikna ettiğini ve yine Türkiye'nin ateşkes görüşmelerini de baltalamaya çalıştığını savundu.

Yaklaşık 30 yıldır işgal altında tuttuğu Türk topraklarını köy köy, şehir şehir kaybeden Paşinyan; içine düştüğü krizden kurtulabilmek adına çatışmaya yeni aktörler dahil etme çabasını sürdürüyor. Azerbaycan ordusu karşısındaki çaresiz çekilişine son verebilmek adına Eylül ayının sonundan bu yana Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nü bölgeye çekmeye çalışan Paşinyan, bu doğrultuda ısrarla Türkiye'nin de savaşın bir parçası olduğunu dile getiriyor.

Paşinyan, günlerdir süren sonuçsuz uğraşlarının ardından şimdi de Azerbaycan'ı Dağlık Karabağ'ı kurtarmak için başlattığı karşı harekata Türkiye'nin ikna ettiğini öne sürdü. Bakanlar Kurulu'nun resmi web sitesinde yayımlanan bir röportajında "Bu çatışma, Türkiye'nin müdahalesi olmadan başlamazdı. Azerbaycan'ı Karabağ'a saldırmaya iten Türkiye'ydi" ifadelerini kullandığı görülen Paşinyan, sözlerine "Saldırılara Türk birlikleri katılıyor. Ama sadece bu değil. Azerbaycanlılar Suriye'den getirilen cihatçı militanları kullanıyor" şeklinde devam etti.

Sık sık Türkiye'nin yayılmacı bir politika izlediğini savunan Ermeni Başbakan, "Ateşkes görüşmeleri sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın düşmanlıkları durdurmasını istemediğini söyledi" diye konuştu.

nikol paşinyan ermenistan azerbaycan türkiye dağlık karabağ ankara ikna etti paşinyan'dan türkiye'ye iftira