Azerbaycan Aleyhine Karar Koyduramayan Paşinyan, KGAÖ Bildirisini İmzalamadı

TAKİP ET

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü liderler zirvesinde Paşinyan krizi yaşandı.

İşgalci Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan aleyhine karar koyduramayı başaramadığı Rus kuklası Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nün (KGAÖ) zirvesinden sonra yayımlanan bildiriyi imzalamadı.

 KGAÖ’nün Kolektif Güvenlik Konseyi, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da toplandı. Azerbaycan’ın, Mayıs 2021’den bu yana Ermenistan topraklarından 140 kilometrekareyi işgal ettiğine ilişkin zırvalar öne süren Paşinyan, “KGAÖ’den bu konuda ne bekliyoruz? Bu gerçeğin, açıkça formüle edilmiş bir siyasi değerlendirme olarak ifade edilmesi. Ermenistan ile Azerbaycan arasında sınır yoktur diyerek böyle bir değerlendirmeden kaçınmak, KGAÖ’nün sorumluluk bölgesinin olmadığını, sorumluluk bölgesi yoksa örgütün de olmadığını öne sürmektir.” dedi.

Kahraman Azerbaycan Ordusunun, Mayıs 2021’den önceki konumuna dönmesini isteyen Paşinyan, “Ermenistan, KGAÖ Kolektif Güvenlik Konseyi’nin bu geri çekilmeyi sağlayacak gerekli siyasi ve diplomatik çalışmaları Azerbaycan ile hızlandırmasını teklif ediyor.” ifadelerini kullandı.

KGAÖ’nün sonuç bildirisinde Ermenistan’ın hassasiyetlerini tam olarak göz önünde bulundurmadığını ileri süren Paşinyan, “Bu nedenle, KGAÖ Kolektif Güvenlik Konseyi Bildirisi ve Ermenistan’a yardım konulu ortak eyleme yönelik belgenin yeterince sonuçlandırılmış olduğuna inanmıyorum ve bu belgeleri imzalamaya hazır değilim.” dedi.

Paşinyan'ın kararı karşısında eli kanlı Rus diktatörü Putin'in elindeki kalemi masaya fırlattığı, Belarus diktatörü Lukaşenko'nun da şok olduğu görüldü.

Öte yandan, eli kanlı Rus diktatörü Putin ile Paşinyan, KGAÖ zirvesinin ardından bir araya geldi.

paşinyan kgaö putin lukaşenko Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü