Paşinyan: Türkiye'nin Toprak Bütünlüğünü Hiçbir Zaman Sorgulamadık

TAKİP ET

Ermeni Başbakanı Nikol Paşinyan'dan "barışsever" açıklamalar geldi.

Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Türk milletinin yırtıp attığı Sevr Anlaşması'nın 100. yıl dönümünde, yani iki yıl önce yaptığı bir açıklamada Ermeni vatanının 150 bin kilometrekare olduğunu belirterek Ermeni topraklarının Karadeniz'e ulaşması gerektiğini söyleyen Başbakan Nikol Paşinyan'ın aklı başına gelmiş gibi görünüyor.

II. Karabağ Savaşı öncesinde klasik yayılmacı ve savaş taraftarı Ermeni lider pozu çizen Paşinyan, Azerbaycan ordusunun Karabağ'da kazandığı kesin zaferin ardından başlayan ateşkes ve Türkiye ile barış görüşmelerine karşı dikkatli yaklaşıyor.

Evvelsi gün Erivan'da gazetecilerle bir araya gelen Paşinyan, bir gazetecinin "Türk önkoşullarını yerine getirerek 'Büyük Ermenistan' hayalinden vazgeçip geçmediğine ve Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tanıyıp tanımayacakları"na ilişkin soruya yanıt olarak "Ermenistan, Ermeni-Türkiye sınırını hiçbir zaman sorgulamadı. Ermeni-Türkiye sınırını sorgulayacak tek bir Ermeni lider veya hükümet bulamazsınız ve bu politikadan vazgeçmeyeceğiz. Ermeni soykırımını tanıtmak isteyen de her zaman diaspora ve diaspora örgütleri olmuştur" dedi. 

Erivan'da Ermenistan-Türkiye Görüşmeleri Halka Soruldu: Türklerden Uzak Olmalıyız

Ermenilerin Aksine Türkler Barış Görüşmelerini Olumlu Buluyor

Nikol Paşinyan ermenistan türkiye azerbaycan büyük ermenistan