Paşinyan'dan Skandal İtiraf: Azerbaycan'a Mayın Haritasının Küçük Bir Kısmını Verdik!

TAKİP ET

Dolandırıcı Paşinyan, 'Mayın tarlalarının haritalarını teslim ettik ve ama bu, elimizdeki haritaların ufak bir kısmı.' itirafında bulundu.

QHA'dan aktarılan habere göre, Dağlık Karabağ’da, ülkesinin yaklaşık 30 yıllık işgalinden sonra tarihi hezimete uğrayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yine hainlikten ödün vermiyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, 97 bin mayının haritaları karşılığında ülkede gözaltında bulunan 15 Ermenistanlının iade edildiğini duyurmuştu. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise bugün Ermenistan’ın daha önce de tekrarladığı gibi anlaşmaların ihlallerine dair itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Paşinyan, Dağlık Karabağ savaşının ardından Azerbaycan yönetimine mayın tarlalarına ilişkin haritaların hepsini vermediklerini itiraf etti. Paşinyan, Ermenistan’ın Azerbaycan sınırına döşediği 97 bin mayının haritaları karşılığında Azerbaycan’da gözaltındaki 15 Ermeni esirin iade edilmesi hakkında Yegvard şehrinde düzenlediği mitingde konuştu.

'Küçük Bir Kısmı'

Paşinyan, Ermenistan muhalefetinin, Azerbaycan yönetimine tüm mayın tarlalarına ait haritaları verdiğine dair eleştirilerin odağında olduğunu anlatarak, “Mayın tarlalarının haritalarını teslim ettik ve bunların önemli olmadığını söyleyemem ama bu, elimizdeki haritaların küçük bir kısmı.” şeklinde konuştu. Aralık 2020’de de benzer bir değişimin yapıldığını söyleyen Paşinyan, “Ancak bu haritalar, Ermenistan’ın veya Azerbaycan’ın pozisyonlarını paylaşmıyor. Söz konusu haritalar, Azerbaycan yakınlarında bulunanları gösteriyor.” dedi.

azerbaycan ermenistan karabağ esir takas harita paşinyan mayın dolandırıcı hain