Patlama Sonrası İstiklal Caddesi'nde Yeni Yasaklar: Sosyal, Kültürel, Ticari Etkinlikler ve Sokak Müzisyenliği Yasaklandı

TAKİP ET

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da yaşanan patlamanın ardından İstanbul Valiliği bir dizi önlem aldı.

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım'da düzenlenen bombalı saldırıda ikisi çocuk altı kişi öldü, 81 kişi de yaralandı.

Patlamayla ilgili tartışmalar devam ederken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya “İstiklal Caddesinde güvenlik, huzur ve asayişin korunması, mevcut yaya trafiği akışının hızlandırılması konularında alınması gereken önlemlere” ilişkin bir genel emir yayımladı.

Vali Yerlikaya'nın yayımladığı emre göre İstiklal Caddesi'nde herhangi bir amaçla cadde üzerindeki işletmeler tarafından caddeye masa, sandalye, pano, seyyar tabela vb. konulmasına, stant kurulmasına, sergi açılmasına, seyyar satış yapılması ve satış tezgâhı konulmasına, sosyal, kültürel veya ticari etkinlikler düzenlenmesine, toplu veya bireysel sokak müzisyenliği ve performans gösterileri yapılmasına, hanutçuluk faaliyetlerine ve benzerlerine izin verilmeyecek.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yaklaşık 1.400 metre uzunluğunda ve ülkemizin en yoğun yaya trafiğine sahip durumda bulunan İstiklal Caddesi'nde faaliyet gösteren mağaza işletmecileri, esnaflar, mesleki teşekküller, yerel yönetimler ve güvenlik birimleriyle yapılan tüm istişarelerde ortak talep; tramvay ulaşımı ve yaya trafiğinde akışın sağlanması ve sürekliliğin korunması olmuştur.”

istiklal caddesi istiklal caddesi patlaması sokak müzisyenliği istanbul valiliği