Pazar Günü Altılı Masaya Sunulacak Anket Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerinde ittifaka varan altı lider hafta sonu yeniden bir araya gelecek. Görüşme öncesinde altılı masaya sunulacak anket ortaya çıktı.

Kısa Dalga'dan Mahmut Aydın'ın haberine göre pazar günü Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak son tur görüşmede liderlere ADAMOR taraıfndan Temmuz ayında yapılan "Olgu ve Algı Arasında Altılı Masa" başlıklı araştırmanın sonuçları sunulacak.

Söz konusu araştırmanın sonuçlarına göre halkın yüzde 49,8'i altılı masaının iş birliğinin kalıcı olacağı görüşünde. Halktaki bu görüşe liderlerin her ay düzenli olarak yaptıkları toplantıların etkili olduğu belirtiliyor.

Ayrıca halkın yüzde 49,1'i altılı masanın AKP iktidarı karşısında bir alternatif teşkil edebileceğine, yüzde 48,5'i ise Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olmasına sağlayacağına inanıyor.

Seçimi Kim Kazanır?

Bunun yanı sıra halkın yüzde 44,5'i altılı masanın topluma umut olduğunu, yüzde 45,7'si ise seçimi altılı masanın oluşturacağı ittifakın kazanacağını düşünüyor. Yüzde 45,8'lik bir kesim ise seçimi bu ittifakın kazanacağı görüşüne katılmıyor.

Adayı CHP ve İYİ Parti Belirlesin

Millet İttifakı seçmenlerinin yüzde 74,2'si masadaki partilerin oy oranlarına göre temsil edilerek cumhurbaşkanı adayını belirlemede CHP ve İYİ Parti'nin daha fazla söz sahibi olmasını istiyor. Toplam seçmenlerin yüzde 41,6'sı, muhalefet seçmenlerinin ise yüzde 60'ı adayın altılı masadan çıkması gerektiğini düşünüyor.

Ayrıca vatandaşların yüzde 44,8'i HDP'nin altılı masanın gizli ortağı olduğuna inanıyor. Bu inancı paylaşanların yüzde 61,4'ü Cumhur İttifakı seçmeni olduğu gibi, HDP seçmenlerinin de yüzde 52'si partilerinin altılı masanın ortağını düşünüyor.

HDP'liler Altılı Masaya Platonik Aşk Besliyor

HDP seçmenlerinin yüzde 79,6'sı partilerinin altılı masada yer almasını isterken Millet İttifakı seçmenlerinin sadece yüzde 21,7'si HDP'nin altılı masada olmasını istiyor. Ayrıca vatandaşlar için Millet İttifakı ve altılı masa büyük oranda özdeşleşti

Cumhur İttifakı Seçmenlerinin Üçte Biri de Aynı Görüşte

Anketin sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 50,6'sı altılı masanın iktidara gelmesi durumunda toplumun adalete olan güveninin artacağına, yüzde 49,4'ü toplumsal barışın artacağına, yüzde 48,8'i, ekonominin düzeleceğine, yüzde 45,1'i Türkiye'nin itibarının artacağına, yüzde 51,3'ü altı partinin koalisyonunun istikrarı koruyacağına, yüzde 54,4'ü güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçileceğine inanıyor. Cumhur İttifakı seçmenlerinin yüzde 30,5'i de bu görüşü paylaşıyor.

altılı masa pazar günü sunulacak anket sonuçları araştırma mahmut aydın kısa dalga ortaya çıktı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ADAMOR olgu ve algı arasında altılı masa