Pazar Günü Sokağa Çıkma Yasağının Olmadığı İllerimiz

TAKİP ET

Çin virüsü risk haritasına göre, düşük riskli 14 ilimizde ve orta riskli 28 ilimizde pazar günü sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu sokağa çıkma yasağının düşük ve orta riskli illerimizde olmayacağını, yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise sadece pazar günü olacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığının 81 ilimizin valiliğine gönderdiği “Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler” konulu genelge ile normalleşme adımları belirlenmişti. Böylece uzun süredir uygulanan sokağa çıkma yasağı, artık belirli şartlara bağlı olarak birçok ilimizde kaldırıldı. Buna göre, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında;

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi yalnızca 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00 - Cumartesi 05.00 arasında ve ayrıca Cumartesi 21.00'den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayarak Pazartesi saat 05.00'te bitecek şekilde uygulanacak. Yani bu illerimizde cumartesi günleri 05.00-21.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Maraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat. (28 İl)

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. (22 İl)

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon. (17 İl)

Sokağa çıkma yasağı kısıtlamalar hafta sonu sokağa çıkma yasağı hafta sonu kısıtlama Çin virüsü maske ve mesafe sosyal mesafe İstanbul yüksek riskli iller koronavirüs risk haritası