Pazarcık'ta Şiddetli Fırtına: 1 Depremzede Çocuk Hayatını Kaybetti, 34 Kişi Yaralandı

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde öğle saatlerinde başlayan dolu yağışının ardından oluşan hortum, deprem nedeniyle kurulan çadır ve konteyner kentte büyük hasara yol açtı. Hortumda bir çocuk hayatını kaybederken, 34 kişi de yaralandı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde öğle saatlerinde başlayan dolu yağışının ardından oluşan hortum, deprem nedeniyle kurulan çadır ve konteyner kentte büyük hasara yol açtı. Hortumda bir çocuk hayatını kaybederken, 34 kişi de yaralandı.

Çatılar ve çadırlar havada uçuştu

Gazete Sol'un haberine göre, oluşan hortumun etkisiyle Memiş Özdal Mahallesi’nde bazı evlerin çatıları uçtu. Bölgedeki araçlar da ters döndü. Depremzedelerin kaldığı Belman çadır kentinde ise çadır ve konteynerler yerlerinden sökülerek etrafa savruldu. Binalardan kopan parçalar da çadırlara zarar verdi.

Yurttaşlar belirsizlik içinde

Pazarcık genelinde elektrik kesintisi yaşanırken, yollar da çatı düşmeleri nedeniyle kapandı. Yaralananlar hastanelere kaldırılırken, bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Hortumun vurduğu depremzedeler ise belirsizlik içinde bekliyor.

kahramanmaraş pazarcık fırtına hortum çadırkent