PCR Testi İçin Kullanılan Sürüntü Çubuklarını Yıkayıp Tekrar Satmışlar

TAKİP ET

Endonezya'nın Medan şehrindeki Kualanamu Uluslararası Havaalanı'nda Çin virüsü testlerinin yıkandığı ve tekrar satıldığı ortaya çıktı.

Kualanamu Uluslararası Havaalanı'nda çalışan bir firmanın Çin virüsü testlerinde kullanılan sürüntü çubuklarını yıkayarak tekrar sattığı ortaya çıktı. Havayolu seyahatı için test şartı koşulan Endonezya'da, polisin açıklamasına göre söz konusu testlerin 9 bin yolcuda tekraren kullanıldığı tahmin ediliyor. Skandala karışan Kimia Farma firmasının yöneticisi ve çalışanı olan 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Endonezya basını ise Havaalanı'nı kullanan yolcuların test sonuçlarının yanlış çıktığına yönelik şikayetlerinin artması üzerine polisin harekete geçtiğini ve yolcu kılığında operasyon düzenleyen polis ekiplerinin skandalı ortaya çıkardığını yazdı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık ve tüketici haklarını ihlal etmekle suçlanıyor. 

Dolandırıcılıktan yaklaşık 1,8 milyar rupi (203 milyon TL) kazandığı öne sürülen Kimia Farma adlı firmaya mağdur edilen 9 bin yolcu adına geniş çaplı uluslararası davalar açılacağı tahmin ediliyor.

Test İçin Kullanılan Sürüntü Çubuklarını Yıkayıp Tekrar Satmışlar