PCR Testleri 14 Aydır Pozitif: Temassız Kart Gibi Oldum

TAKİP ET

80 PCR testinin 80'inde de pozitif çıkan Muzaffer Kayasan, 14 aydır sevdikleriyle görüşemiyor.

Lösemi nedeniyle yaptırdığı kemik iliği naklinin ardından bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanan 56 yaşındaki Muzaffer Kayasan, 2020 yılında Çin Virüsü'ne yakalandı.

Kayasan hastalığı atlattıysa da PCR testi 14 aydır sürekli pozitif çıktığı için müşahade altında tutuluyor. 

Yeni ortaya çıkan varyantların kendisinde görülmediğini ancak testlerinin de sürekli pozitif çıktığını belirten Kayasan, "Her şeyin lösemi ile ilgili olduğunu söylüyor doktorlarım. Lösemi hastalığından dolayı bu sıkıntıları bu zorlukları yaşadığım söyleniyor. Daha önce kemik iliği nakli olduğumda, ikinci senesinde çok iyiydim. Ot biçiyordum, bahçemde çapa yapıyordum" dedi.

"Yani Covid'im Ama Değilim"

Çin Virüsü'ne yakalandıktan sonra hastaneye yatırılan Kayasan, "Lösemi olduğum için bağışıklık sistemimin çok zayıf olduğunu ve bu nedenle testimin pozitif çıktığını, ama aslında Covid olmadığımı söylüyorlar. Yani Covid’im ama değilim. 'Partiküllerini taşıyorsunuz, onun için de test pozitif çıkıyor' diyorlar" diye konuştu.

"Temassız Kart Gibi Oldum"

Kızı, oğlu ya da torunu geldiğinde onlara zarar verme endişesiyle yalnızca WhatsApp üzerinden görüntülü konuşma yapabildiğini belirten Kayasan, bu durumun insanı psikoloojik olarak yıprattığını belirterek "Beynim artık her gün bana ‘Muzaffer bugün öleceksin’ diyor. Her gün bir kere daha ölüyorum. Bir hastaya dersin ki 1 sene ömrün var, ona göre derim ki tamam şunu yapayım, bunu yapayım. Ama öyle bir durum da yok. Corona bitsin, negatife döneyim, ilk işim torunlarıma çocuklarıma, eşime sarılabilmek olacak. Doyasıya oyun oynamak istiyorum torunlarımla. Temassız kart gibi oldum, sanal bir hayat yaşıyorum 14 aydır. Varyant değilmişim ama ben Laz varyantıyım" ifadelerini kullandı.

PCR 14 aydır pozitif laz varyantı temassız kart gibiyim Muzaffer Kayasan lösemi