Pegasus Çalışanları Davasında Hapis Cezası Kararı

TAKİP ET

Pegasus çalışanı Onur T.'nin içkili bir fotoğrafı paylaşmasının ardından hedef gösterilmesiyle başlayan davadan hapis cezası kararı çıktı.

Müslümanların mukaddes addettiği "Kadir Gecesi" çekilen bir fotoğrafı kişisel sosyal medya hesabından "Kadir Gecesi özel, Rabbim kabul etsin" ifadeleriyle paylaşan Onur T., sosyal medyada hedef gösterilmiş ve işinden atılmıştı.

"Halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama" suçundan yargılanan Onur T.'nin 5 yıla kadar hapsi istendi.

Onur T. savunmasında "söz konusu paylaşımı sosyal medya hesabından mizah amaçlı yaptığını; paylaşımının kesinlikle İslam dinine, inanlara veya Kadir Gecesi'ne yönelik aşağılama, dalga geçme ve küçük düşürme amacı taşımadığını" söyledi.

Onur T.'ye Hapis Cezası

Sanık Onur T. hakkında Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası verildi.

57. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının gerekçesinde "Kadir Gecesi'nin, İslam dini ve İslam'a inananlar için dini bir değer olduğu belirtilerek, sanığın İslam inancına mensup kişilerce kutsal kabul edilen Kadir Gecesi'nde yaptığı paylaşımın, İslam dinince kutsal sayılan değerleri aşağılama niteliğinde olduğu" ifade edildi.

pegasus çalışanları davasında hapis cezası kararı 3 ay 22 gün onur t. kadir gecesi özel rabbim kabul etsin