Peker Hakkında Erkam Yıldırım'a İftira Attığı Gerekçesiyle Yakalama Kararı Çıkarıldı

TAKİP ET

Binali Yıldırım'ın Erkam Yıldırım'a hakaret ettiği ve iftira attığı gerekçesiyle Sedat Peker hakkında yakalama kararı verildi.

Sedat Peker hakkında Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'a hakaret ettiği, iftira attığı gerekçesiyle 6 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle açılan davada yakalama kararı verildi.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre eski AKP Genel Başkanı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'a hakaret ettiği ve iftira attığı iddiasıyla 6 yıl 4 aya kadar hapsi istemiyle Sedat Peker hakkında açılan davanın ilk duruşması Anadolu 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Gazetecilerin alınmadığı duruşmada Erkam Yıldırım'ın avukatı Muhammed Gök ve Peker'in avukatı Ersan Barkın'ın avukatları hazır bulundu.

Avukat Ersan Barkın, müvekkili hakkında başka davalar nedeniyle yakalama kararı verildiğini belirterek hakaret suçunun uzlaşmaya tabii olmasına karşın uzlaşma hükümleri uygulanmadan dava açıldığını hatırlattı.

Barkın Peker'in beyanlarının mahkemeye konu olmasından memnun olduklarını belirtirken Yıldırım'ın avukatı Muhammed Gök ise "Sanık bu videoda müvekkilin 2021 yılı Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün olmak üzere Venezuela'ya gidip burada uyuşturucunun rotasını belirlediğini iddia etmiş ise de, müvekkil Venezuela'ya yaptığı ziyaretin 4-8 Aralık 2020 tarihleri arasında TBMM Dostluk Grubu Heyeti'nin Venezuela'ya yaptığı ziyaretle bağlantısı olmayıp, sadece kendi imkanlarıyla kendisi yapmış olup, buradaki tek irtibat aynı uçakla gitmiş olmalarıdır. Müvekkilim iş adamı olup, sürekli yurt dışına seyahatler düzenlemektedir" diye konuştu.

Gök, Peker ile uzlaşmak istemediklerini ve şikayetçi olduklarını belirtirken mahkeme Peker'in savunmasının alınması için yakalama kararı verdi.

erkam yıldırım binali yıldırım sedat peker yakalama kararı muhammed gök ersan barkın