Peker'in Telefonlarına Ulaşılamıyor: Ev Hapsinde

TAKİP ET

Sedat Peker'e günlerdir ulaşılamıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden yaptığı yayınlarla AKP hükümetini zor duruma düşüren Sedat Peker'e günlerdir ulaşılamıyor.

Twitter hesabından son olarak 24 Kasım'da bir retweet yapan Peker'in telefonuna da 5 gündür ulaşılamadığı öğrenildi.

Tele1'de Tuncay Mollaveisoğlu'nun sunduğu Anında Manşet programında açıklama yapan Peker'in avukatı Ersan Barkın, "Kendisine ulaşılamadığı haberinin kamuoyu gündemine gelmesinden bir gün önce devam eden bir davası ile ilgili kendisiyle iletişim kurmuştum. O günden bugüne kadar bir iletişim kurmadım" dedi.

6 Gündür Ulaşılamıyor

"Sadece yakınındaki bir kimse aracılığıyla bir Whatsapp mesajıyla bir dosyaya dair bir iddianame talep edildi benden" diyen Barkın, "Dolayısıyla beşinci, altıncı günü buldu benim kendisiyle iletişim kurmamamın üzerinden geçen" ifadelerini kullandı.

Peker'in avukatlarıyla doğrudan iletişim kuran biri olduğunu belirten Barkın, "Sanırım dün, Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir telefon numarası kendisinin yakını olduğum bir kimsenin devam eden iki davada iddianame talebine karşılık verdim. Dolayısıyla yakınındakilerin iletişim numaraları bende yok. Kendisi de zaten avukatlarıyla aracısız iletişim kuran bir kimse. Diğerlerinin böyle bir tecride maruz kalıp kalmadığı konusunda bilgim yok" dedi.

Peker Tecrit Altına mı Alındı?

Peker'e fiziki bir tecrit uygulanma ihtimaline ilişkin konuşan Barkın, "Ben bir kez bile görüşmedim. Dijital tecrit uygulandığı ifade edilen günden bir gün önce telefonla görüştüm. O günden bugüne benimle telefonla irtibat kurulmadığı gibi benim önceden iletişim kurduğum telefon numarasından da yanıt alamadım" şeklinde konuştu.

Belgesel Yayımlayacak

Barkın'ın bu açıklamalarının yanı sıra Barış Pehlivan, Peker'in yakında yayımlanacak bir belgesel için kamera karşısına geçtiğini, bu belgesel ile Peker'in aylar sonra izleyiciyle buluşacağını açıkladı.



 

sedat peker erdoğan zayed al nahyan tecrit altında altı gündür ulaşılamıyor günlerdir