Peker İtiraf Etmişti: FETÖ Yaftası Vurulan Kerim Çoraklık Suç Duyurusunda Bulundu

TAKİP ET

2018'deki erken genel seçim öncesi FETÖ iftirasına uğrayan Kerim Çoraklık, Sedat Peker'in itirafları üzerine kendisine iftira atan Beyaz TV görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

24 Haziran 2018'deki erken genel seçimler öncesinde İYİ Partili Kerim Çoraklık'a FETÖ mensubu olduğu yönünde iftiralar atılmış ve Çoraklık gözaltına alınıp tutuklanmış, 10 aylık tutukluluğun ardından suçsuz bulunarak bütün suçlamalardan beraat etmişti.

Söz konusu iftiranın atıldığı Beyaz TV'deki Ne Var Ne Yok adlı programda Emre Olur, Çoraklık hakkında "Senin geçmişine baktığımızda  Kerim, maalesef ki Fetö' ye hep çalışmışsın. Araştırsınlar, devletin  siber ekibi araştırsın", "Tekrar tekrar  özür dileyerek dördüncü kez tekrarlıyorum ki bu iki arkadaş  A-LIN-MA-LI. Seçim öncesi hem de" ve "Algı operasyonlarını yöneten iki tane vatan hainidir!' Devletimden ricam evlerinden eşofmanlarıyla alınmalı!" ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise Çoraklık'a ve İYİ Parti'ye kurulan kumpasın içinde Süleyman Soylu'nun da bulunduğu bir grup tarafından gerçekleştirildiği Sedat Peker tarafından itiraf edilmiş ve Peker "Emre Olur var Beyaz Tv de çıkıyor, yanıma gidip gelen kardeşlerden, siz o arkadaşla nasıl bir tezgah kurdunuz. Bana anlattı... Bu Kerim Çoraklık var İyi Parti'nin sosyal medya direktörü, Emre Olur'u siz Beyaz Tv'ye çıkarıp teknik böyle çok bir şeyler biliyorlar biz o kadar teknik bilmiyoruz, ondan sonrada bu bu şeylerden bu fetöcüdür diye adamı nasıl paketleyip kaç senedir ceza yatırttınız. Bana anlattı. Namusluysa soraydı, anlatırlar. Senin bu basın şeylerin hepsi benim kardeşim, onlar hep bizim yanımıza geliyorlar hepsi benim kardeşim. Yazıklar olsun ya... İnsanların FETÖ'yle mücadeleye inancını sulandırdınız be!" demişti.

Kerim Çoraklık, kendisine iftira atarak 10 ay boyunca haksız yere tutuklanmasına neden olan Emre Olur hakkında "iftira" cürmünden suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

Beyaz TV isimli  kanalda Ne Var Ne Yok isimli programın sunuculuğunu yapan şüpheli Emre Olur isimli  şahıs hiçbir bilgi, belge, delil olmaksızın  adeta bir düğmeye basılarak, tanışıklığı  olmayan, tanımadığı  müvekkil  Kerim Çoraklık  hakkında  akıl almaz isnatlarda bulunarak müvekkili ve mensubu  olduğu İYİ Parti'yi 24 Haziran seçimleri öncesinde  Fetö ile irtibatlı   gösterme çabasına girişmiştir.  Bahsi geçen zatın  arkasında  yer alan  karanlık gücün maşası olduğuna ilişkin elbette  şüpheye  mahal yoktur ve ne yazık ki  ülkemiz, şüpheli ve  benzeri şahıslarca,  uydurma delillerin  savcılıklara  sunulmasıyla  başlayan  operasyonları  artık çok çok uzaktan  anlayabilecek   tecrübe  seviyesine  ulaşmıştır.  Gelinen noktada,  müvekkile  kurulan kumpas,  'youtube'  isimli  sosyal  paylaşım  sitesinde  yayınlarına  başlayan  Sedat Peker'in dahi  yayınlarına   kadar   konu olmuştur.

Şüpheli şahıs  03.05.2018  Tarihli  Beyaz TV'de yayınlanan  Ne Var Ne Yok isimli programda müvekkilin atmış olduğu, Fetö ile irtibat ve iltisak  olarak asla değerlendirilmeyecek  bir twit  dev ekrana  yansıtılarak;

"Senin geçmişine baktığımızda  Kerim, maalesef ki Fetö' ye hep çalışmışsın. Araştırsınlar, devletin  siber ekibi araştırsın..."

"Çok bilgiye sahip olduğum için. İki yıl önce alınıyor. Zamanın, emniyet içerisindeki  Fetöcüler bu adamı serbest bırakıyor"

"Benim getiremediğim   twitler  var. Bundan dolayı da diyorum ki bu arkadaşlar  bir ifadeye alınsınlar. Burdan çağrım siber suçlara, bu arkadaşların bilgisayarları, evde sakladıkları  diskler , flash bellekler incelensin,  ellerindeki  sistemler  başka kimsede  yok. Tek tuşla 15 saniye içerisinde  gündem değiştirebiliyorlar.  Bunlar öyle bir alçak"

"Tekrar tekrar  özür dileyerek dördüncü kez tekrarlıyorum ki bu iki arkadaş  A-LIN-MA-LI. ' Seçim öncesi hem de!"

"Algı operasyonlarını yöneten iki tane vatan hainidir!' Devletimden ricam evlerinden eşofmanlarıyla alınmalı!"

            Şeklinde beyan ve iddialarda bulunmuştur.

            Adeta cahil cesaretiyle, rüzgarın arkasında olacağı  düşüncesiyle ,  mesnetsiz ve iftira niteliğinde, hiçbir delile dayanmayan, sadece ve sadece müvekkilin atmış olduğu twitleri çarpıtmak ve salt seçim öncesinde siyasi olarak zarar verme amacıyla haysiyet cellatlığına soyunan bu şahıs, ne yazık ki emniyet güçlerimizi ve yargımızı harekete geçirebilmiş, bu yayın ve aynı dönemde  şüpheli şahısın twiter üzerinden devam ettiği iftira kampanyası  dolayısıyla  müvekkilim 07.05.2018 tarihinde Ankara'da göz altına alınmıştır.

Şüpheli şahıs, maşası olduğu kumpasın başarılı olduğu düşüncesiyle, adeta pisliğinde boncuk bulmuşcasına, emreolurr  kullanıcı adlı twiter hesabından:

"3 Mayıs günü defalarca ihbar etmiştim. Tweetleri, belgeleri ve sistemleri göstermiştim. Şükürler olsun ki güzel bir haber daha geldi. İyi Parti'nin sosyal medya uzmanı Kerim Çoraklık göz altında" paylaşımını yaparak hain emelinin başarıya ulaştığını kamuoyuna açıklamıştır.

Şüphelinin iftirasıyla başlatılan soruşturma neticesinde 07.05.2018 tarihinde gözaltına alınan müvekkil  13 gün gözaltında tutulmuş ve 21.05.2018 tarihinde tutuklanmıştır.

Müvekkil suç teşkil eden hiçbir eyleminin  olmadığı bu dosyada, uydurma deliller yaratan  şüpheli zatın ihbar ve isnatları dolayısıyla 10 ay tutuklu kaldıktan sonra Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin  2019/53 E. ...........K. Sayılı kararıyla .............. Tarihinde beraat etmiş ve  karar kesinleşmiştir(???)

Nihai olarak yargımızın, müvekkilin suç işlemediğine yönelik bu kararı sevindirici olsa da, yukarıda arz edilen şekilde, salt siyasi olarak müvekkili ve müvekkil üzerinden İYİ Partiyi  itibarsızlaştırma amacıyla kurulan bu kumpasın yargımızca farkına varılmaksızın müvekkile yaşatılanlar, ülkemiz adına ziyadesiyle üzüntü ve utanç vericidir. Hukuk güvenliğinin ne denli tehlike altında olduğunun göstergesidir.

20'li yaşlarda, yüzünde tüy bitmemiş bir zatın, kendine yaratılan suni imkanlarla televizyon ekranlarına çıkartılarak, siyasi ikbal amacıyla  dizayn edildiği gün gibi ortada olan bir senaryo sonucunda,  müvekkilin 10 ay tutuklu kalabilmesi, bu ülkenin 85 milyon vatandaşı için tehdittir. Bu denli sığ ve yalan iddiaların yargımızda karşılık bulabilmesi de endişe vericidir.

Ve gelinen noktada mızrak artık çuvala sığmamaktadır. Öyle ki;

Milyonlarca insanımız, ülkemizdeki güç odaklarının mücadelesine, kimilerince organize suç örgütü lideri, kimilerince iş adamı olarak tarif edilen Sedat Peker'in  Youtube üzerinden yayınladığı videolardan kani olmaktadır. Yine bu şahıs tarafından 16 Mayıs 2021 tarihinde internet üzerinde https://www.youtube.com/watch?v=H6MkwG47kK0  adresinden    yapmış olduğu video paylaşımında, müvekkil Kerim Çoraklık' ın  yaşadığı sürece ilişkin bir takım beyan ve iddialarda bulunmuş ve yaşanan süreçte İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da yer aldığı  bir kumpas kurularak müvekkilin tutuklandığını iddia etmiştir.

Müvekkil Kerim Çoraklık'a karşı  kumpasın nasıl kurulduğuna ilişkin bilgileri ise  bizzat şüpheli Emre Olur 'un  kendisine anlattığını  ifade etmiştir.

Sedat Peker'in 16 Mayıs 2021 tarihinde bahsi geçen  Youtube kanalı üzerinden paylaşmış olduğu videoda ,  müvekkil aleyhine kurulan kumpasa ilişkin olarak,  İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ithafen:

"Emre Olur var Beyaz Tv de çıkıyor, yanıma gidip gelen kardeşlerden, siz o arkadaşla nasıl bir tezgah kurdunuz. Bana anlattı... Bu Kerim Çoraklık var İyi Parti'nin sosyal medya direktörü, Emre Olur'u siz Beyaz Tv'ye çıkarıp teknik böyle çok bir şeyler biliyorlar biz o kadar teknik bilmiyoruz, ondan sonrada bu bu şeylerden bu fetöcüdür diye adamı nasıl paketleyip kaç senedir ceza yatırttınız" şeklinde  açıklamalarda bulunmuştur.

Şüphelinin mesnetsiz şekilde müvekkil hakkında yaptığı açıklamalarına, delil uydurma ve ihbarına inanılmaz bir refleks göstererek eğilen emniyet birimleri ve yargımızın, salt siyasi zarar verme amacıyla, seçimden hemen önce  kurulan bu kumpasa ve bu kumpas hakkında Sedat Peker tarafından yapılan açıklamalara da aynı hassasiyetle yaklaşacağından şüphemiz yoktur. Zira adaletin herkese eşit mesafede olduğuna inanmaktayız.

TCK  açısından şüphelinin eylemini değerlendirmek gerekirse,

Şüpheli, müvekkil hakkında,  gerek yukarıda alıntıladığımız ve ekli olarak sunduğumuz, katıldığı televizyon programındaki  konuşmalarında ve  twitlerinde, gerekse de,  Sedat Peker tarafından yapılan  açıklamalarda  yer aldığı üzere, suç işlemediğini bildiği halde salt müvekkilin ceza alması için basın yoluyla  iftiralarda bulunmuştur.

Şüpheli tarafından televizyon ekranında ve sosyal medyada  ısrarla müvekkilin göz altına alınması talep edilmiş ve talepleri birer birer  gerçekleştirilmiştir.

Müvekkilin tutuklanışına giden süreç, seçim öncesinde tutuklanmış olması,  isnat edilen suç , tutuklu kaldığı süre ve  yargılama sonucunda BERAAT etmiş olması  bir arada değerlendirildiğinde, tüm bunların müvekkile bilinçli olarak büyük bir plan çerçevesinde yaşatıldığı gün gibi ortadadır.

Şüphelinin beyanlarına ve eylemlerine ilaveten Sedat Peker tarafından dile getirilen hususlar araştırılması ve  ve kirli kumpasın aydınlatılması elzemdir.

Sedat Peker iddialarına göre;  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bilgisi dahilinde, şüpheli Emre OLUR  eliyle yürütülen ve   bizzat şüpheli tarafından Sedat Peker'e  anlatılan bu iftira düzeninin derinlemesine bir araştırmaya muhtaç olduğu şüphesizdir. Zira bir televizyon programında twitlerin çarpıtılarak belli bir amaca hizmet eden ihbara kayıtsız kalmayarak müvekkile 10 ay haksız tutukluluk yaşatılan olayda  emniyet ve yargı birimlerimizin gösterdiği hassasiyeti bu olayda da görmek müvekkilimin  en tabii hakkıdır.

            Neticeten şüphelinin;

Müvekkilin, herhangi bir terör örgütü üyesi olmadığını bilmesine rağmen, salt müvekkilin cezalandırılması amacıyla bilerek ve isteyerek, kasten basın yoluyla müvekkilin cezalandırılması için ihbarda  bulunması karşısında;

İhbarı gerçekleştirenin bizzat şüpheli olması, bu ihbar üzerine müvekkilin gözaltına alınıp tutuklanması, 10 ay haksız yere hapis yatması, akabinde yargılama sonucunda müvekkilin atılı suçtan BERAAT etmiş olması bir arada değerlendirildiğinde, şüpheli Emre Olur'un müvekkile yönelik olarak iftira suçunu işlediği izahtan varestedir.

Türk Ceza Kanunu açısından yapılan bu değerlendirmenin ötesinde; şikayetimiz özelinde maddin tespiti gereken en önemli hususun; yaşananların temelinde, müvekkil MHP'den istifa ederek İYİ Parti gönüllüsü olduktan ve İyi Parti Ankara İl Başkanlığın'da sosyal medya uzmanı olarak görev yapmaya başladıktan sonra , seçimlerin hemen öncesinde,  siyasete dizayn verilme çabası  olduğu kanaatindeyiz.

Tüm bu gerekçelerle şüpheli ve arkasındaki isimlerin müvekkile iftira kumpası kurulmasındaki rollerinin tespiti ve cezalandırılmaları amacıyla suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hasıl olmuştur.

TALEP SONUCU:

Yukarıda açıkladığımız ve re’sen araştırılacak sebeplere binaen, şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını ve cezalandırılmasını bilvekale arz ve talep ederiz.

Peker İtiraf Etmişti FETÖ Yaftası Vurulan Kerim Çoraklık Suç Duyurusunda Bulundu