Peker'in İnfaz Edildiğini Söylediği AKP'li Başkan Ahmet Kurtuluş'un HTS Kayıtları Ortaya Çıktı: Öldürülmeden Önceki Gün Peker İle Görüşmüş

TAKİP ET

Sedat Peker'in yüksek düzeyli bürokratların ve siyasetçilerin kurtarılması için "infaz" edildiğini söylediğ AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş'un HTS kayıtları ortaya çıktı.

Sedat Peker eski İzmir AKP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş'un yüksek düzeyli siyasetçilerin ve bürokratların kurtarılması için infaz edildiğini iddia etmişti. 

Kurtuluş İzmir'de süren FETÖ Borsası davasının sanığı olarak ev hapsinde tutulduğu sırada (30 Mayıs 2019) polis kılığında evine gelen Yener Tolga adlı bir tetikçi tarafından 5 yaşındaki çocuğunun gözünün önünde öldürülmüştü.

Ortaya çıkan HTS kayıtlarına göre Ahmet Kurtuluş öldürüldüğü Mayıs ayında Sedat Peker ile 10 defa, öldürülmeden bir gün önce 3 defa telefon görüşmesi yaptı.

3 Mayıs,16 Mayıs, 22 Mayıs ve 28 Mayıs günlerinde Peker ve Kurtuluş arasında facetime üzerinden ya da sesli olarak defalarca telefon görüşmesi gerçekleştirildi. 

Cinayetten bir gün önce, yani 29 Mayıs günü Ahmet Kurtuluş saat 21.50'de Sedat Peker'i arıyor, Peker cevaplamıyor. Saat 22.12'de Kurtuluş tekrar bir arama gerçekleştiriyor. 11 süren bu arama bitiyor ve Peker'in geri araması ile facetime üzerinden 1 dakika 47 saniyelik bir görüşme gerçekleştiriliyor.

Bu görüşmeden 5 dakika sonra Kurtuluş Peker'i bir daha arıyor ve bu görüşme de 30 saniye sürüyor.

 

Peker'in İnfaz Edildiğini Söylediği AKP'li Başkan Ahmet Kurtuluş'un HTS Kayıtları Ortaya Çıktı Ölmeden Önceki Gün Peker İle Görüşmüş