Peker'in Söz Ettiği Almanya'daki Dernek 'Osmanen Germania' Çıktı

TAKİP ET

Peker'in 'Metin Külünk söyledi ben de para gönderdim' şeklinde bahsettiği derneğin Osmanen Germania adlı dernek olduğu anlaşıldı.

Sedat Peker yayımladığı 9'uncu videoda Almanya'da bulunan bir derneğe eski AKP milletvekili ve MKYK üyesi Metin Külünk aracılığıyla para gönderdiğini açıklamış, "Almanya’da o dernekler var ya, iyi arkadaşlar ben seviyorum, rica ederdi 'Para yollar mısın onlara?' diye, el altından onlara para yollardım. Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım" demişti.

Peker'in bahsettiği derneğin bir çete tarafından kurulduğu ve Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) ismiyle Almanya'da bulunan Türkleri örgütlenmeye teşvik ettiği öğrenildi. 

Erdoğan ile İlişkisi Var

Alman Der Spiegel dergisinin dosya haberinde derneğin yöneticilerinin uyuşturucu, fuhuş, yasa dışı silah ticareti, şantaj gibi suçlara bulaştığı, Külünk'ün o dönemde silahlanmaları için çete üyelerine para gönderdiği iddia edilmişti.

Ayrıca Kuzey ren Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul de, 2018'de çetenin Erdoğan ve AKP ile ilişkisi olduğu yönünde Alman Emniyetine bir rapor sunmuştu.

Çete Yöneticisinin AKP'li Bakanlarla Fotoğrafları Var

Osmanen Germania'nın Duisburg başkan yardımcısı Taner Ay'ın sosyal medya hesaplarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Metin Külünk, MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi isimlerle fotoğrafları olduğu görüldü. 

Adli Yıl Açılış Törenine Katılmışlar 

5 Eylül 2017'de Yargıtay Konferans Salonunda düzenlenen Adli Yıl Açılış Törenine, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Yargıtay Başkanı ve Genelkurmay Başkanları gibi isimlerin yanında çete lideri Taner Ay'ın da katıldığı ortaya çıktı. 

  

Lüks Araç Hayranı Taner Ay, Porsche Aracıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Poz Vermiş

Lüks araçlara olan hayranlığı göze çarpan Taner Ay'ın Porche aracıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde poz verdiği de görüldü. 

 

Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda Atış Talimi

Bakanlarla kol kola gezen Taner Ay'ın sosyal medya hesabında Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda atış talimi yaptığı görüntüler olduğu da görüldü.

Ay'ın tek başına olmadığı, Almanya'dan getirdiği bir YouTuber'ı da Özel Harekat Daire Başkanlığı’na soktuğu fark edildi. 

sedat peker almanya dernek seçim araba para osmanen germania taner ay bakan süleyman soylu bakan yargıtay açılış tören lüks araç külliye