Pelikan Başı Selman Öğüt'ün Adı, Rektörü Olduğu Esenyurt Üniversitesi'nin Sitesinden Çıkartıldı

TAKİP ET

'Pelikan' grubunun önde gelenlerinden olduğu iddia edilen ve Kasım 2023'de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Selman Öğüt'ün adı üniversitenin sitesinden çıkartıldı. Sitede rektör sayfası açılınca Rektör Yardımcısı'nın ismi ve fotoğrafı çıkıyor.

30 Kasım 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan, eski pelikancılardan olan AKP yanlısı Selman Öğüt'ün adı üniversitenin web sitesinden çıkartıldı.

Esenyurt Üniversitesi’nin sitesinde rektör bölümüne tıklanınca sadece Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Nergiz’in fotoğraf ve bilgilerinin çıktığı öğrenildi.

Üniversite’nin sitesinde rektörün mesajının olduğu “Rektörden” başlıklı bölümde yer alan mesajda da, herhangi bir isim ve fotoğraf bulunmuyor.

Söz konusu değişikliğe ilişkin Esenyurt Üniversitesi’nden ve Selman Öğüt’ten şu ana dek herhangi bir açıklama yapılmadı.

Pelikancı Selman Öğüt, geçtiğimiz günlerde ATV'nin gündüz kuşağında yayınlanan 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programı üzerinden AKP'li Turkuvaz medyasını hedef almıştı.

pelikancı selman öğüt rektör esenyurt üniversitesi ismi siteden çıkarıldı turkuaz medya