Pelosi Seçimi Kaybetmesi Halinde Teslimi Reddeden Trump'a 'Türkiye'de değilsin' Dedi

TAKİP ET

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, seçimlerin ardından başkanlığı kaybetmesi halinde barışçıl bir devir teslimi kabul etme taahhüdünde bulunmayı reddeden Başkan Donald Trump'a, 'Türkiye'de değilsin' dedi.

Trump önceki gün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, "Seçimlerden sonra barışçıl bir geçiş süreci olacağına söz veriyor musunuz?" sorusuna, postayla oy kullanma sisteminin sıkıntılara yol açacağı gerekçesiyle "Olacaklara bakacağız" yanıtını vermişti. Bu cevabı, rakibi Joe Biden'ın seçimi kazanması durumunda Trump'ın sonucu kabul etmeyeceğine yönelik tartışmaları alevlendirmişti.

Demokrat Partili ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, düzenlediği basın toplantısında "Trump kaybederse barışçıl bir devir teslimini taahhüt etmeyi reddediyor. Sürpriz değil. Çünkü bilimi ve yönetimi küçümsüyor. Ancak Amerikan halkına güveniyorum ve Başkan Trump bundan kaçamayacak. Barışçıl bir geçiş süreci istiyoruz. Bu soruyu sormak zorunda kalmak bile çok üzücü" ifadelerini kullandı.

ABD'nin, Kuzey Kore ya da Suudi Arabistan olmadığını hatırlatan Pelosi, "Türkiye'de değilsiniz, Kuzey Kore'de değilsiniz. Rusya'da ve Suudi Arabistan'da da değilsiniz. Sayın Başkan Amerika Birleşik Devletleri'ndesiniz ve burası bir demokrasi ülkesidir. Neden ABD Anayasası'na göre ettiğiniz yemine bağlı kalmaya çalışmıyorsunuz?" şeklinde konuştu.

 

abd seçimler donald trump demokrat parti nancy pelosi türkiyede değilsin dedi barışçıl devir teslim istediğini söyledi dikdatör trump recep tayyip erdoğan