Pelosi Tayvan'a Gidiyor: Çin'den ABD'ye Tehdit

TAKİP ET

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin uçağının Tayvan'a yaklaşması, Çin'in tehditlerini artırdı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a resmi ziyarette bulunacağı iddiası, ABD ve Çin arasındaki gerilimi doruğa çıkardı.

Nancy Pelosi'nin Asya gezisi kapsamında Tayvan'ı da ziyaret edeceğine ve uçağının saat 22.30'da başkent Taipei'de bulunan Songshan Havalimanı'na ineceğine yönelik haberlerin ardından Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'yi tehdit etti.

Çin: Oturup İzlemeyeceğiz

Pelosi'nin ziyareti için Tayvan güvenlik güçleri tedbirlerini en üst düzeye çıkarırken Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Çin'in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için sert tedbirler alacağı ve Pekin'in Pelosi'nin ziyaretini "oturup izlemeyeceği" belirtildi. Açıklamada ABD'nin "Çin'in egemenliğini ihlal etmenin sonucunu alacağı" ifade edildi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian "Her türlü ihtimale karşı tamamen hazırlıklıyız" açıklamasını yaptı. 

Çinlilerden "Uçağı Düşürün" Teklifi

Çinli gazetecilerin "gerekirse Pelosi'nin uçağının düşürülmesine" yönelik tavsiyeleriyle kriz giderek tırmandırılırken Flight Radar'da yer alan bilgilere göre Pelosi'nin uçağı Tayvan'a doğru ilerliyor. Flight Radar üzerinden Pelosi'nin seyahatini yaklaşık 300 bin kişinin takip ettiği bildirildi.

Flight Radar'da Pelosi'nin uçağının iniş yeri Tayvan'ın başkenti Taipei olarak güncellendi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Çin'in insan hakları ihlallerine karşı açıklamalarıyla biliniyor.

pelosi nancy pelosi tayvan çin abd tehdit