Pençe Kilit Harekatında Kahraman Bir Türk Askeri Şehit Oldu

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir askerin şehit olduğu bildirildi.

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde Kürtçü terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada kahraman Türk askeri Topçu Uzman Çavuş Nedim Korkmaz yaralandı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan kahraman Türk askeri Nedim Korkmaz, şehit düştü.

MSB'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 30 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucu yaralanan kahraman silah arkadaşımız Topçu Uzman Çavuş Nedim Korkmaz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Çatışmada 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Bekar ve 4 kardeşten 2'ncisi olduğu öğrenilen kahraman Türk askerinin acı haberi, Hakkari'nin Gazi Mahallesi'nde oturan babası Ramazan ile annesi Hamide Korkmaz'a askeri ve sivil yetkililer tarafından verildi.

Kahraman Türk askeri Korkmaz'ın, yarın sabah Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından Yeni Mahalledeki mezarlıkta toprağa verileceği öğrenildi.

Kahramanlar can verir
Yurdu yaşatmak için

 

pençe kılıç şehit öğretmen nedim korkmaz şehit asker