Pençe Kilit Operasyonu Bölgesinde Bir Kahraman Türk Askeri Şehit Oldu

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde Sözleşmeli Er Hüseyin Korkmaz'ın şehit olduğunu açıkladı.

Irak'ın kuzeyindeki Zap Vadisi ile Hakkari Çukurca'nın karşısındaki Avaşin-Basyan bölgelerinde 17 Nisan'da başlatılan hava destekli Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bir kahraman Türk askerinin şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 26 Aralık 2022 tarihinde, BTÖ mensuplarınca bir üs bölgemize açılan taciz ateşi sonucunda kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Hüseyin Korkmaz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri yer aldı. 

Hüseyin Korkmaz'ın şehit olduğu haberi, Gaziantep'in Yavuzeli ilçesine bağlı Örenli Mahallesi'nde oturan ailesine iletildi.

Şehidin babası Ali Korkmaz ile annesi Fadile Korkmaz acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Acı haberin ardından yakınları ve komşuları taziye için şehidin evine gelmeye başladı.

Şehit Korkmaz'ın cenazesi Gaziantep'te yapılacak törenin ardından defnedilecek.

pençe-kilit kahra türk askeri hüseyin korkmaz şehit oldu