Pençe-Kilit Operasyonu'nda 3 Türk Evladı Şehit Oldu

TAKİP ET

Pençe-Kilit Operasyonu'nda 3 askerimiz şehit oldu.

Fotoğraf: Sözcü Kürtçü terör örgütü PKK'ya yönelik olarak Irak'ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu'nda 3 Türk askeri şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada roketatar saldırısı sonucunda Er Yunus Kalkan'ın şehit olduğu ve 4 askerimizin yaralandığı belirtildi. 

Açıklamada "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısında kahraman silah arkadaşımız İs.Söz. Er Yunus Kalkan şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" denildi.

Şehit Yunus Kalkan'ın mübarek naaşının yarın öğle namazının ardından Hatay Yayladağı Asri Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Sözleşmeli Veteriner Er Fırat Canlı'nın da şehit olduğu bildirildi. Fırat Canlı'nın şehadet haberinin Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Küçük Tatlar Mahallesi'nde yaşayan ailesine iletildiği bildirildi. 

Zonguldaklı Sözleşmeli Uzman Er Doğukan Korkmaz da aynı operasyonda şehit oldu. Korkmaz'ın şehadet haberi Ereğli'ye bağlı Ömerli Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi.

pençe-kilit operasyonu 2 türk evladı şehit oldu