Pençe-Şimşek Harekatı Bölgesinde Bir Askerimiz Şehit Oldu

TAKİP ET

Irak'ın kuzeyine yapılan Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinde bir askerimiz şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Pençe-Şimşek harekatı bölgesinde teröristler tarafından daha önceden döşenen bir EYP'nin patlaması sonucu yaralanan bir kahraman silah arkadaşımız, tahliye edildiği Şht. Tümg. Aydoğan Aydın Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 25 Nisan 2021 tarihinde şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Şehit Uzman Çavuş Aygün Çakar'ın şehadet haberi ailesine verildi. Kastamonu'ya bağlı Geyikli köyünde ikamet eden annesi Melek Şahanoğlu'nun evine Türk bayrakları asıldı. Bekar ve 3 kardeşinin olduğu öğrenilen şehidin naaşının yarın memleketi Samsun Vezirköprü'de toprağa verileceği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından "Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonda kahraman askerimiz Uzman Çavuş Aygün Çakar'ın şehit olduğunu derin bir üzüntü ile öğrendim. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı diliyorum" açıklamasını yaptı.

Pençe Şimşek Harekatı Bölgesinde Bir Askerimiz Şehit Oldu