Pençe-Şimşek Operasyonu Bölgesinde Çıkan Çatışmada 1 Askerimiz Şehit Oldu

TAKİP ET

Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada Sözleşmeli Er Muhammet Öztürk şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde dün çıkan çatışmada Sözleşmeli Er Muhammet Öztürk'ün şehit olduğunu ve 1 askerimizin de yaralandığını açıkladı. Muhammet Öztürk'ün çatışma sırasında ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bilgisi verilen açıklamada, "Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde 15 Ağustos 2021 tarihinde bir üs bölgemizde bölücü terör örgütü mensupları ile yakın emniyet unsurları arasında çıkan temas neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.

Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye tahliye edilerek tedavisine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Şehit olan Sözleşmeli Er Muhammet Öztürk'ün cenazesi memleketi Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından Kurbantepe Mezarlığı'nda defnedilecek. 

 

milli savunma bakanlığı şehit muhammet öztürk pençe yıldırım