Pençe-Yıldırım Harekatında 2 Askerimiz Şehit Oldu

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Yıldırım Harekatında yaralanan 2 askerimizin kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı.

Irak'ın kuzeyince icra edilen Pençe-Yıldırım Harekatında, uzman çavuş Mehmet Kırmızı ve piyade sözleşmeli er Müslüm Toprak'ın şehit olduğu öğrenildi.

Harekat kapsamında 28 Nisan tarihinde, teröristler tarafından güdümlü tanksavar ile yapılan saldırı neticesinde yaralanarak hastaneye kaldırılan askerimiz, yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Bugün icra edilen ikmal faaliyetinde ise helikopterden iniş sırasında düşerek yaralanan askerimiz, sevk edildiği hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

MSB'nin açıklamasında "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehitlerimiz için yayımladığı taziye mesajında "Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerine yer verdi.

2 asker şehit oldu pençe-yıldırım harekat operasyon mehmet kırmızı müslüm toprak şehit düştü helikopterden düştü saldırı tanksavar teröristler hulusi akar milli savunma bakanlığı ırak'ın kuzeyi msb