Pendik Sahilinde Denize Giren Genç Pitbull Saldırısı Sonucu Boğularak Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

İstanbul Pendik'te denize giren bir vatandaş pitbull saldırı sonucu boğularak hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz cuma günü İstanbul Pendik'te meydana gelen olayda 28 yaşındaki Oğuzhan Doğan 2 arkadaşı ile birlikte sahile gitti. Oğuzhan Doğan'ın yanındaki arkadaşına ait olan pitbull cinsi köpek, Doğan denizde yüzdüğü esnada suya atladı.

Peşinden suya atlayan köpek tarafından ısırılan Doğan gözden kaybolurken pitbull cinsi köpeğin sahibi Yusuf K. köpeğini denizden çıkararak olayın yaşandığı yerden kaçtı.

Köpek saldırısı sonrasında suda gözden kaybolan ve boğularak can veren 28 yaşındaki Oğuzhan Doğan'ın cesedi, olay yerine sevk edilen dalgıçlar tarafından bulunarak kıyıya çıkarıldı.

Cansız bedeni Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak defnedilen Doğan'ın üzerinde saldıran köpeğe ait çok sayıda diş izine rastlandığı belirtildi.

28 yaşında hayatını kaybeden Oğuzhan Doğan'ın acılı annesi Hatice Doğan, "Ben buradan adalet istiyorum. Başka anaların canları yanmasın istiyorum. Bu köpekler salınmasın. Bunlar böyle serbest gezmesin. Bunlara bir ceza verilsin" ifadelerini kullandı. Doğan'ın ailesi şikayetçi oldu.

'Şaka Yapıyor!'

Oğuzhan Doğan'ın oldukça iyi yüzebildiğini söyleyen anne Hatice Doğan, "Oradaki el yazısıyla ifadesi alınan kişi, 'çok iyi yüzme biliyordu' demiş. O yıllardır yüzüyordu. İlk defa girmedi burada. Acaba köpeğe komut mu verdi yakala diye. Yüzerken köpek de sudaymış. Ondan sonra 'Köpek ısırıyor' diye bağırmış köpeğin sahibine. O da demiş ki, 'Şaka yapıyor.' Bırakmış arkasını dönmüş. İş bayağı ciddiye binince dönüyorlar. Görgü tanıklarının dediğine göre gelmiş köpeği almış denizden çıkarmış. Oğlanı kurtaracağı yerde köpeği kurtarmış. Gözden kaybolmuş. Dalmışlar güya çıkaramadık göremedik demişler. Sonra dalgıçlar gelip çıkarmışlar. Bu işin aydınlanması için şikayetçi oldum. Bir ihmal varsa cezasını çekmeden olmayacak..." diye konuştu. Polis ailenin şikayet üzerine pitbull cinsi köpeğin sahibi olan Yusuf K.'yı yakalamak için çalışma başlattı.

Pendik Sahilinde Denize Giren Vatandaş Pitbull Saldırısı Nedeniyle Boğularak Hayatını Kaybetti